Inti Illimani Histórico

26 september 2023
Kuben (ståplats + begränsat antal sittplatser)
ca 1 timme 30 min (ingen paus)
13 år
Malmö Live Konserthus
Tis 26 Sep 20:00 Passerat
395 kronor

Platsinformation

Det finns ett begränsat antal sittplatser. Vi kommenderar att ni kommer i god tid. Vissa av sittplatserna har skymd sikt

Inti Illimani Histórico

Välkommen till en efterlängtad konsert med Inti-Illimani Histórico som med sin musikaliskt enande kraft intar Kuben på Malmö Live.

Inti-Illimani bildades 1967 av en grupp ingenjörsstudenter vid Santiagos Tekniska Universitet i Chile. Gemensamt hade de sitt starka intresse för den latinamerikanska folkmusikens rötter och en förmåga att kombinera folklore med populärmusik. Genom att även ta in sociala aspekter i sina texter blev de snart en av musikrörelsen Nueva Cancións främsta representanter.

Efter statskuppen i Chile 1973 blev Inti-Illimani bannlysta av militärjuntan, och levde i exil i Italien. Efter 15 år återvände gruppen 1988 till Chile och blev en viktig del av demokratiseringsrörelsen, ett åtagande som de förblivit trogna. Gruppen splittrades av olika skäl och blev två: Inti-illimani Histórico och Nuevos Inti-illimani. I september bjuder Malmö Live in Inti-Illimani Histórico till en efterlängtad konsert, 50 år efter militärkuppen i Chile. Militärkuppen blev början på en 17 år lång militärdiktatur som innebar fasa och förföljelse av miljontals chilenska familjer. Med Inti-Illimani Históricos musikaliskt enande kraft, som har sammansvetsat och inspirerat inte bara det chilenska folket utan också människor i hela världen, kan vi se fram emot en fantastisk konsertupplevelse.

I samarbete med Selam

Medverkande

Horacio Salinas Sång/gitarr/konstnärlig ledare
Horacio Durán Gitarr/charango
José Seves Sång/gitarr/slagverk
Camilo Salinas Dragspel/keyboard
Fernando Julio Sång/bas/kontrabas/guitarrón
Danilo Donoso Sång/trummor/slagverk
Hermes Villalobos Sång/flöjt/quena

Upptäck musiken

Senast uppdaterat: 2023-09-27