GOSPELFEST på Malmö Live

4 februari 2023
Konsertsalen
ca 1 timme 30 min
Soulful Music

Gospelmusiken föddes i Chicago på 30-talet med körsång, starka uttryck och texter fyllda av glädje, kamp och hopp. ”Good news in bad times” 

Under GOSPELFEST är du välkommen att uppleva något av allt detta tillsammans med amerikanska gäster, musiker och närmare 1000 sångare från hela Skåne. 

Körsång har en unik förmåga att beröra och engagera, riva murar och bygga broar. I kören är du samtidigt både avsändare och mottagare. I gospelmusiken begränsas samspelet och delaktigheten inte bara till kören, solister, musiker och dirigent utan hela publiken bjuds in att delta och interagera.   

Gospeln växte fram i nära samarbete med medborgarrättsrörelsen, där kampen för allas lika värde och förståelsen av att enda vägen framåt är tillsammans. GOSPELFEST 2023 gästas av bl.a. sångerskan/körledaren Pernilla Sandahl från Göteborg, och den karismatiske Isaac Cates från Kansas City, som ”använder sin kunskap inom klassisk musik och rötterna i gospel/soul för att skapa sofistikerade harmonier, polyfoniska rytmer och bländande pianoackompanjemang”. Isaac har bl.a. uppmärksammat musikens betydelse för psykisk hälsa i sången ”My God” (feat. Trey McLaughlin) och släppte nyligen skivan ”Amazed” med kören ”Ordained”.

Kvällen hålls samman av körledarna Emma Leijon, Jonas Engström och kapellmästare Martin Berggren med band.

_________________________________________________________________________________________________

Vill du vara med i kören?

Klicka här för att läsa mer och anmäla dig!

 

 

Medverkande

Emma Leijon
Jonas Engström
Martin Berggren med band
Pernilla Sandahl 
Isaac Cates
Senast uppdaterat: 2022-10-07