Frida Hyvönen + Support: Naoko Sakata

24 april 2022
Kuben - stående publik
2 timmar inkl. paus
Från 13 år
Malmö Live Konserthus
Sön 24 Apr 19:00 Passerat
395 SEK
Frida Hyvönen
Frida Hyvönen Studio Biblom Hjelte

Den 24 april är det dags för en intim konsert med den flerfaldigt grammisbelönade artisten Frida Hyvönen.

Frida har gjort en lång och imponerande musikresa, då hon år 2005 albumdebuterade med ”Until Death Comes". Två ytterligare engelskspråkiga album följde, ”Silence is Wild” (2008) och ”To the Soul” (2012), samt de båda specialutgåvorna "Frida Hyvönen Gives You: Music from the Dance Performance Pudel” (2007) och "Frida Hyvönen Gives You: Music from Drottninglandet” (2009). 2016 bytte Frida till det svenska språket med albumet ”Kvinnor och barn”, som vann två Grammis i kategorierna Årets textförfattare och Årets kompositör. Nu kommer hon till Malmö Live och intar Kuben för en intim konsert där hennes unika sound fyller rummet.

Support: Naoko Sakata

Naoko Sakata är en improvisationspianist som är känd för sin orädda och intuitiva improvisationsstil, vilket blivit hennes personliga varumärke. Här sträcker sig musiken från själva djupet av lugn poetisk skönhet till intensivt explosivt kaos, där allt möts som ett kraftfullt uttryck. Naoko Sakata beskriver musiken på följande sätt:​

– När jag sitter framför pianot kanaliserar jag energierna inom och utanför mig. Musiken flödar i mig och min kropp uttrycker musiken som jag hör i mitt huvud i det ögonblicket. Det finns inga hinder för dess förverkligande och jag följer inte regler för hur man får det att hända. Det är samtidigt något naturligt och mycket andligt, heligt och vilt.

Logotyp Kvinnoåret

Konserten ingår i Malmö Lives tema "100 kvinnor, 100 år" där vi hyllar och stärker kvinnor i musikbranschen.

Galleri

Senast uppdaterat: 2022-03-10