Folkklubb

21 oktober 2023
Kuben (ståplats)
ca 3 timmar 30 minuter (ingen paus)
13 år
Mix Musik, Malmö Folk & Malmö Live Konserthus
Lör 21 Okt 20:30 Passerat
100-140 kronor
Malmö Folk Festival 2023

Folkklubb

Malmö Folk, Mix Musik och Malmö Live bjuder in till Folkklubb, en folkdansklubb som utmanar konventionerna. Här kombineras hårdsvängande livemusik i folkton med elektronisk klubbmusik - trä och betong, fioler och DJs, värmeljus och neon. Musik för dig som vill dansa, lyssna, skratta, gråta, njuta, blunda, virvla.   

Tips: Inled kvällen med vår crash course i folkdans. Danskursen riktar sig både till dig som aldrig provat förut och till dig som har testat lite grann och ger några verktyg att leka runt med. Begränsat antal platser. Klicka här för att läsa mer och boka din plats!

 

20.30 - 21.30 Ville & Tommie 

En helt vanlig duo bestående av förvirrade människor, Ville & Tommie är Sverigefinske fiolspelaren Ville Syri (SE/FI) och den Helsingfors-baserade men från Cornwall bördige dragspelaren Tommie Black-Roff (UK) De möttes på Sibelius Akademin och projektets stomme är runt deras gemensamma kärlek för låtar, historier och dansmusik. Svenskt, finskt, cornwallskt och modern folkmusik hittar ett hem i deras kapabla händer.  
Förvänta dig det oväntade 

 

21.45 – 22.45 Rå 

Med stor respekt för den folkmusikaliska traditionen återskapar trion RÅ utmanande och rytmiska polskor och schottisar. Med två på blåsinstrument och den tredje på fiol har de tagit inspiration från house-musikens förvrängda melodier och baser och ger oss låtar vars landskap både är spännande och bär på stor integritet. Christine Tillby, Anna Frykstam & Cecilia Moore är trion som utgör denna vemodiga, självsäkra & nyskapande trio. 

 
På scen: 

Anna Frykstam: klarinett 

Cecilia Moore: saxofon 

Christine Tillby: fiol 

 

23.00 - 00.00 Päivi Hirvonen Trio 

Päivi Hirvonen är Finlands svar på Sara Parkman som hon för övrigt har en duo med. Hon spelar fiol, stråklyra och har en stämma som porlar likt de finska floderna eller som klingar ålderdomligt när joiken från Karelen tränger igenom. Hennes kompositioner är storslagna och vackra, ibland glidande, ibland rått vrålande.  

I musiken pågår en ständig dialog mellan fiol, röst och stråklyra, inspirationen till de särpräglade skapelserna kommer från en finsk tradition. Päivi Hirvonens fylligt klingande röst, hennes skickliga spel och karismatiska framträdande gör att musiken kan spräcka sten. Ta på dig rejäla dansskor för du kommer virvla runt utan stopp till de hypnotiska tonerna. 

 

På scen: 

Päivi Hirvonen: sång, fiol, stråklyra 

Tero Pajunen: sång, fiol 

Mirva Ormin: sång fiol 

 

Folkklubben är en del av Malmö Folk Festival.  

Folkklubben arrangeras av Mix Musik och Malmö Folk, med stöd från Kulturens Bildningsverksamhet, Malmö stad och Kulturrådet.

Biljettinformation

Biljetterna finns till förhandsförsäljning, men det kommer även finnas möjlighet att köpa biljetter på plats i dörren

Biljetter

Entré: 140 kr medlem/student 100 kr 

Malmö Folk Festival

Malmö Folk Festival 2023

Malmö Folk Festival

Den 19-22 oktober 2023 fylls vår stad av folk- och världsmusik i samband med Malmö Folk Festival. Du kan ta del av programmet både här på Malmö Live och på flera andra platser runtom i Malmö. Varmt välkommen till fyra maxade dagar med sväng, nerv och värme! 

Klicka här för att läsa mer om festivalen

Senast uppdaterat: 2023-10-03