Folkfest Malmö: folkdans för nybörjare & fördjupning

23 oktober 2021
Green Room (vån 3), Malmö Live
Studieförbundet Bilda
Lör 23 Okt 10:30 Passerat
Lör 23 Okt 14:00 Passerat
400 kr
Agnes Rodhe och Klara Andersson

Agnes och Klara, med sin folkdansduo och båda utbildade danspedagoger, ger en heldag med två kurser i folkdans. Dagen är uppdelad i två separata kurser, den ena för nybörjare och den andra mer fördjupande. Nybörjarkursen ger grundläggande kunskaper i 1-2 av de vanligaste danstyperna inom svensk folkdans. Vi kommer fokusera på sväng, svikt, musik och rörelse och ta allt från början så att den som inte dansat tidigare ska ha möjlighet att känna sig redo för dansgolvet efteråt. Beroende på smittläget kommer vi dansa ensamma eller eventuellt i fasta par för de som vill. 

Agnes Rodhe, ursprungligen från Falun och Klara Andersson från Sundsvall har båda studerat folkdans i flera år. Först på Eric Sahlström Institutets danskurs och sedan kandidatprogrammet i danspedagogik på DOCH (numera SKH) i Stockholm. Efter examen bildade de dansduon Agnes & Klara för att gemensamt fortsätta fördjupa intresset för dans och musik. Båda två har ett stort intresse av att utforska dans konstnärligt samtidigt som de njuter av att få snurra lekfullt i timmar på danskvällar och stämmor. 

Klocka 10.30 - 13.00 - Nybörjarkurs

Nybörjarkursen i svensk folkdans ger grundläggande kunskaper i ett par av de vanligaste danstyperna. Vi tar allt från början så att den som inte har dansat tidigare ska ha möjlighet att känna sig redo för dansgolvet efteråt. Beroende på smittläget kommer vi eventuellt att dansa ensamma eller i fasta par för de som vill.

Klockan 14.00–17.00 - Fördjupning  

Fördjupningskursen i svensk folkdans riktar sig främst till dig som har dansat ett tag och vill lära dig om exempelvis musikalitet och improvisation i folkdans. Du som gått förmiddagskursen är också välkommen på den fördjupande kursen. Beroende på det aktuella smittläget kommer vi eventuellt att dansa ensamma eller i fasta par för de som vill. 

Senast uppdaterat: 2021-10-11