Final Symphony – med musik från FINAL FANTASY® VI, VII och X

4-5 april 2024
Konsertsalen
ca 2 timmar inkl. paus
Malmö Live Konserthus
Tors 4 Apr 19:00 Passerat
Fre 5 Apr 19:00 Passerat
145-440 kronor
Final Symphony på Malmö Live med musik från Final Fantasy

Final Symphony – med musik från FINAL FANTASY® VI, VII och X

Upplev en ny sorts symfonisk konsertupplevelse baserad på den kultförklarade tv-spelsserien FINAL FANTASY. Det här är ett måste inte bara för alla spelfantaster därute utan för alla som älskar vacker musik tolkad på ett unikt och konstnärligt sätt.  

Final Symphony är en officiellt licensierad serie konserter med fantastiska orkestersviter baserade på musiken från den japanska tv-spelsserien FINAL FANTASY. När Final Symphony har turnerat världen över har den mötts av strålande recensioner och älskats av publiken. Konserten framför specialskriven musik som är skapad för att hylla musikaliska teman från FINAL FANTASY-serien och levererar ett stycke ren orkestermusik - en sann Final Symphony.  

Final Symphony erbjuder en ny sorts konsertupplevelse, som kan uppskattas av alla oavsett om man gillar tv-spel eller inte. Missa inte chansen att låta Malmö SymfoniOrkester ta dig med på en musikalisk resa ut ur konsertsalen och in i en av de mest älskade japanska rollsspelsserierna genom tiderna!  

Final Symphony © & ℗ 2013-2023 Merregnon Studios. Regisserad och producerad av Thomas Böcker. Licensierad av Square Enix. FINAL FANTASY är ett registrerat varumärke eller varumärke som tillhör Square Enix Group Co., Ltd. 

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) är en av Sveriges ledande symfoniorkestrar med hög internationell nivå och en bred klassisk orkesterrepertoar men även en stark förankring i nutida repertoar med beställningsverk av vår tids ledande tonsättare.Läs mer
Alexander Hanson Dirigent
Musikerbanan började med studier på trumpet vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Sin dirigentutbildning fick han vid den världsberömda Sibeliusakademin i Helsingfors där han med högsta betyg utexaminerades av professor Leif Segerstam år 2004. Studier bedrevs där även med Atso Almila & Jorma Panula. Alexander Hanson är en ofta återkommande gästdirigent hos de flesta framstående orkestrarna i Norden. År 2005 - 2012 verkade han som chefdirigent och konstnärlig ledare för Göteborg Wind Orchestra. År 2014 - 2016 verkade han som konstnärlig ledare och chefdirigent för Försvarets Musikkår, Nord-Norge. Sedan 2018 är Alexander Hanson Musikdirektör (Chefdirigent/Konstnärlig ledare) vid Marinens Musikkår i Karlskrona.Läs mer
Mischa Cheung Pianist

Program

Uematsu, Nobuo Opening Fanfare
Uematsu, Nobuo FINAL FANTASY VI – Symphonic Poem (Born with the Gift of Magic)

Arr: Roger Wanamo

Uematsu, Nobuo FINAL FANTASY X – Piano Concerto

Arr. Masashi Hamauzu and Roger Wanamo

I. Zanarkand 

II. Inori 

III. Kessen 

Paus 25 min
Uematsu, Nobuo FINAL FANTASY VII – Symphony in Three Movements

Arr. Jonne Valtonen

I. Nibelheim Incident 

II. Words Drowned by Fireworks 

III. The Planet‘s Crisis

Relaterade artiklar

Oskar Åhl som intervjuades om spelet Final Fantasy inför konserten Final Symphony

”Åh, det är spelet med den fina musiken!” – Final Fantasy

Final Symphony erbjuder en ny sorts symfonisk konsertupplevelse baserad på den kultförklarade tv-spelsserien Final Fantasy – ett spel som har miljontals fans över hela världen. Oskar Åhl har spelat Final Fantasy sedan han var åtta år och för honom väcker musiken i spelet många känslor. Möjligheten att få ta del av musiken framförd av Malmö SymfoniOrkester beskriver han som en dröm. 

Klicka här för att läsa artikeln

Senast uppdaterat: 2024-03-15