Etoile Ballet Gala

5 sep 2021
Konsertsalen
ca 1 timme (ingen paus)
SIA WORLDSTARS
Sön 5 Sep 16:00 Passerat
Sön 5 Sep 19:00 Passerat
540 SEK

Om Etoile Ballet Gala

Bolaget WORLDSTARS som grundades 2010 av Olga Azizova anordnar en av världens mest framgångsrika galaföreställningar med balettstjärnor – “Etoile Ballet Gala” - där balettstjärnor från Parisoperan, Danska Kungliga Baletten, Engelska Nationalbaletten, Bolsjojbaletten, Tokyobaletten, Ungerska Nationalbaletten, Kungliga Baletten i Birmingham och andra världsberömda teatrar deltar. “Etoile Ballet Gala” äger rum i Lettland, Norge och Sverige och låter publiken se balett av den högsta nivån utfört av världens bästa dansare - varje gång med ett nytt lysande program.

Medverkande

Den 5 september 2021 på Malmö Live kommer publiken få en unik möjlighet att njuta av det nya programmet i galaföreställningen “Etoile Ballet Gala” – berömda pas de deux av legendariska baletten “Esmeralda”, “Korsaren”, “Don Quihote”, samt andra klassiska och nutida baletter utförda av världens bästa balettdansare.

Olga Azizova, grundare och konstnärlig ledare för Etoile Ballet Gala säger:

”Jag är verkligen glad över att galakonserten med världsbalettstjärnorna Etoile Ballet Gala firar 10-årsjubileum i år. Jag är stolt över att det genom åren har presenterats på de magnifika scenerna i operahus och konserthus i Baltikum och Skandinavien för tiotusentals människor. Varje galakonsert har på sitt sätt varit unikt tack vare sitt unika program och de balettdansare som deltar i den.  Dess speciella atmosfär har gett publiken möjlighet att kasta sig in i den magiska konstvärlden, som inte kan lämna dig likgiltig, utan som både lockar och inspirerar.

Jag är mycket nöjd med att meddela att den 5 september 2021 kommer Etoile Ballet Gala att presentera ett nytt lysande program för publiken på Malmö Live: pärlorna från klassisk balett och spännande bitar av modern koreografi framförd av balettstjärnor från hela världen.  Tillsammans möts de på samma scen endast denna kväll på Malmö Live. Jag är säker på att när Etoile Ballet Gala-balettdansarna får dig att vara empatisk och njuta av vad som händer på scenen, kommer denna speciella galakonsert för alltid att förbli i ditt hjärta. Det är väldigt viktigt för mig att denna galakonsert ger publiken mycket glädjande intryck och känslor och visar hur spännande balett kan vara. Besök Etoile Ballet Gala, och när du återvänder hem på gott humör, kommer du att vara glad över att ha tillbringat den här kvällen i en underbar festlig atmosfär!”

Referenser

”Den konstnärliga ledaren för ”Etoile Ballet Gala” - Olga Azizova - är mycket professionell och tack vare henne får publiken möjlighet att se dessa internationella balettstjärnor. Hon ger ett stort bidrag till hela balettvärlden”
- Isabelle Ciaravola, Etoile i Parisoperan, Riddare av Hederslegionen och Arts et Lettres-orden.


”Den konstnärliga ledaren för ”Etoile Ballet Gala” - Olga Azizova - tar några av dagens välkända balettstjärnor från hela världen och leder dem i ett fint samarbete”
- Gudrun Bojesen, premiärdansare i Danska Kungliga Baletten, riddare av 1:a graden av Dannebrogordenen.


”Etoile Ballet Gala” är en underbar föreställning på hög nivå och av stor kvalitet som samlar balettstjärnor från hela världen. Olga Azizova gör ett stort bidrag till dagens balettvärld”
- Levente Bajari, premiärdansare av den Ungerska Nationalbaletten, koreograf, pristagare av "EuroPAS" och "Talentum Artistic Award". 


Mer information

Officiella hemsida: www.etoileballetgala.com
Facebook: Etoile Ballet Gala in Sweden
Instagram: @etoileballetgala https://www.instagram.com/etoileballetgala/

Senast uppdaterat: 2021-09-02