El Perro del Mar

9 mars 2024
Kuben
ca 1 timme 10 min (ingen paus)
13 år
Malmö Live Konserthus
350 kronor
El Perro del Mar på Malmö Live

El Perro del Mar

Nu kommer El Perro del Mar till Kuben för en intim spelning med låtar från den nya skivan ”Big Anonymous”. Upplev en av svensk popmusiks mest särpräglade artister. 

El Perro del Mar är en artist med ett distinkt uttryck, samtidigt som man sällan riktigt vet vad man har att vänta från henne. Ända sedan hon slog igenom för snart tjugo år sedan har vi förknippat El Perro del Mar med en grace hon aldrig gör avkall på, om än alltid med en ständig öppenhet för nya idéer och impulser. Om man följer El Perro del Mars diskografi från 2005 års debutalbum och framåt märker man snart hur en röd tråd av integritet, värdighet och omisskännlig melankoli löper igenom produktionen och i sig bildar en helhetsvision. 

Med nya albumet ”Big Anonymous” bygger El Perro del Mar vidare från detta fundament. Skivan, som tar avstamp i ett performanceverk hon gjorde på Dramaten 2019, är ett sorgespel där hon talar med de döda. Men längs vägen utvecklar sig musiken lika mycket till ett omfamnande av livet. 

Medverkande

El Perro del Mar
El Perro Del Mar, eller Sarah Assbring som hon egentligen heter, är en svensk sångerska, multi-instrumentalist och kompositör. 2005 kom det hyllade debutalbumet och sedan dess har El Perro del Mar varit en av svensk popmusiks mest särpräglade artister, känd för att alltid gå sin egen väg. Hon har blivit både Grammisnominerad och P3-guldprisad och blivit internationellt hyllad, och har gjort konstnärliga samarbeten med bland annat Dramaten, Moderna Museet och Kungliga Operan.
Senast uppdaterat: 2023-12-08