• Dreamer's Circus och Teitur

Dreamers' Circus with Teitur - Xmas Tour 2023

8 december 2023
Kuben
ca 2 timmar 5 min inkl. paus
380 kronor
Dreamers' Circus
Fre 8 Dec 20:00 Passerat

Dreamers' Circus bjuder in Teitur på en magisk julturné

Den högt respekterade och nyskapande folkmusiktrion, Dreamers' Circus, har de senaste åren tagit sin nya nordiska musik till avlägsna delar av världen. Samtidigt har deras årliga julturné, som tar speciella gäster i spel för att skapa en musikupplevelse utan dess like, blivit en stark tradition på hemmaplan. Dreamers' Circus har i år slagit sig ihop med en artist som de länge beundrat och tidigare spelat in med: den färöiska musikern, kompositören och singer-songwritern Teitur.

Teitur har varit en anmärkningsvärd figur på musikscenen sedan debuten med albumet 'Poetry & Airplanes'. Han har fått stort internationellt erkännande för sin förmåga att utforska musikaliska gränser och skapa berörande och djupt originella melodier och texter. Med flera Danish Music Awards och filmmusiksoundtracks i bagaget är Teitur en artist som har satt betydande spår i musikvärlden.

Under denna konsert kommer Dreamers' Circus (Nikolaj Busk, Rune Tonsgaard Sørensen och Ale Carr) och Teitur att ta publiken på en magisk resa genom ett brett spektrum av musikstilar. Tillsammans kommer de att presentera sina tolkningar av julens klassiker och introducera publiken för nya och överraskande klanger och melodier. 

”Sedan vi släppte det färöiska numret Brestiskvædi med Teitur 2022 har det varit en dröm för oss att stå på scen med honom. Teitur representerar samtidigt en uppfriskande nyfikenhet och stark konstnärlig integritet, och hans fantastiska röst kompletterar vårt universum på ett självklart sätt. Man kan förvänta sig musik som både är traditionsrik och exotisk – toner som låter som något man aldrig har hört förut.”

Dreamers’ Circus

www.dreamerscircus.com

www.teitur.com

Senast uppdaterat: 2023-10-19