DISCO NIGHT FEVER

18 & 19 augusti 2021
Konsertsalen
ca. 2 timmar inkl. paus
från 13 år
Malmö Live Konserthus
Ons 18 Aug 19:00 Passerat
Tors 19 Aug 19:00 Passerat
195 - 595 SEK
Bild från Disco Night Fever
Arne Hyckenberg
Viktigt om platser

På grund av ändrade coronarestriktioner kommer du att placeras om till en ny motsvarande plats i salongen. Detta för att vi ska kunna välkomna mer publik. Våra publikvärdar på plats kommer hjälpa dig om du har några frågor. 

Ladda för en helkväll med glitter, platåskor, glam och dansglädje.

När hits som Disco Inferno, I Will Survive och September framförs av de färgsprakande solisterna Lina Hedlund, Andreas Lundstedt och Linda Pritchard, tillsammans med Malmö SymfoniOrkester blir det svårt att sitta still.

Under kvällen sveps du tillbaka till 1970-talets gyllene tidsålder, genom ett pärlband av discolåtar från ikoniska filmer som Saturday Night Fever med John Travolta. Upphovsmakare till programmet är dirigenten och arrangören Hans Ek och Berwaldhallen, där Sveriges Radios symfoniorkester framfört dessa discoklassiker inför en jublande och dansande publik i fyra utsålda hus - och nu är Malmö SymfoniOrkesters tur på Malmö Live.

Hans Ek är känd inte minst för djärva och nyskapande mixar av musik från vitt skilda genrer. Med orkestrarnas kraft har han tidigare tolkat den elektroniska musikgruppen Kraftwerk samt mixat Stravinsky med Swedish House Mafia - och nu är det discomusikens tur. För honom står discomusiken för ren och skär glädje:

- Den har en sådan positiv energi. Det finns inga baktankar. Discomusiken är vad den är och inget mer. Alla är solister på dansgolvet och det sprudlar av glädje. Det är det som är det viktiga. Det är något väldigt fint i det.

(Tidigare utannonserat att Mariette medverkar men på grund av senarelagd turné av Diggeloo där Mariette medverkar ersätts hennes medverkan på Disco Night Fever av Linda Pritchard)

Senast uppdaterat: 2021-07-02