• Dekorativ evenemangsbild till Chess - Kristina från Duvemåla, en konsert av Malmö Brandkårs Orkester, med vänner på Malmö Live Konserthus

Chess - Kristina från Duvemåla UPPLEV BJÖRN & BENNYS MUSIKALER TILLSAMMANS MED OSS!

Missa inte chansen att uppleva dessa odödliga mästerverk live! Följ med på en emotionell resa genom mästerskapets värld i "Chess" och låt dig svepas med av den gripande berättelsen om Kristinas öde i "Kristina från Duvemåla". Upplev magin på scenen med två ikoniska musikaler som tar dig med på en oförglömlig resa genom kärlek, kamp och passion. 

Välkommen att hylla Björn & Bennys musikaler tillsammans med oss!

Vi är glada att presentera en magnifik konsert fylld med minnesvärda musikupplevelser från två ikoniska musikaler: "Chess" och "Kristina från Duvemåla".  

På scenen har vi ett stjärnspäckat line-up med fantastiska artister som kommer att förgylla vår kväll ännu mer. Så förbered er på att bli förtrollade av röster och framträdanden från Nina Söderquist, Christer Nerfont, Jenny Holmgren och Janne Åström. 

Och självklart kan en sådan storslagen kväll inte vara fullständig utan en lika charmerande som kunnig värd. Därför är vi överlyckliga att ha den underbara Marianne Mörck som vår konferencier för kvällen. Med hennes karisma och charm kommer hon att guida oss genom kvällens händelser på ett sätt som kommer att göra detta till en konsert att minnas. 

Så luta er tillbaka, låt er svepas iväg av musiken och upplev en kväll som kommer att bli ett minne för livet!  

26 april 2025
Konsertsalen
ca 2 timmar 10 min inkl. paus
380 – 595 kronor
MBO Produktion AB

Medverkande

Christer Nerfont Artist
Janne Åström Artist
Jenny Holmgren Artist
Nina Söderquist Artist
Marianne Mörck Konferencier
Jörgen Flink Dirigent
Malmö Brandkårs Orkester
I januari 1910 brann Gödningsfabriken och efter en synnerligen svår släckning erhöll Malmö Brandkår nära 1.000 kronor i belöning. Vad skulle man nu göra med pengarna? På förslag av friherrinnan Anna Djurklou, maka till dåvarande brandchefen Nils Djurklou, beslöt man att starta upp en musikkår och satte brandman Sundberg i uppdrag att ordna det hela. Redan på 1980 talet började orkestern producera Lucia-konserter i Malmö. En av de första artisterna som medverkade då var malmösonen Jan Malmsjö. Efter att ”Kristina från Duvemåla” avslutat sin sejour i Malmö turnerade orkestern med Peter Jöback, Helen Sjöholm, Anders Ekborg samt Marianne Mörck och gjorde ”Duvemåla-konserter” på ett antal platser i södra Sverige. Läs mer
Petri Sångare Kammarkör
Petri Sångare (PS) är en kammarkör med hemvist i St Petri kyrka i Malmö. Kören grundades 2010 av dirigenten Alexander Einarsson och leds nu av Karin Oldgren. Kören har en bred repertoar med fokus på nutida västerländsk konstmusik. Dess främsta genre är a cappella-musik men PS framför regelbundet även standardverk från 1700- och 1800-talen i samarbete med Malmöregionens ledande musiker. Läs mer
Choir of Fire Pop-kör

Kort om musikalen Chess

Den numera klassiska musikalen Chess skrevs av Benny Andersson, Tim Rice och Björn Ulvaeus. Premiären ägde rum 1986 på Prince Edward Theatre i London där den sedan spelades i tre år. 

Handlingen utspelar sig under ett tv-sänt schackmästerskap mellan de båda schackspelarna Freddie och Anatolij. På ena sidan står Freddie, en provokativ superstjärna som frivilligt väljer att frossa i offentlighetens ljus. På andra sidan står Anatolij, en bricka i spelet om herraväldet i en värld där övervakning är ett hotfullt verktyg i kampen om makten. Hans Svetlana är kvinnan som tar hand om allt men som förlorar sin make när Anatolij förälskar sig i Freddies flickvän Florence. Under några turbulenta dagar vänds deras liv upp och ner och när mästerskapet är över är ingen av personerna densamma. 

Kort om musikalen Kristina från Duvemåla

Kristina från Duvemåla är en svensk musikal från 1995 med musik av Benny Andersson. Librettot av Björn Ulvaeus är baserat på Vilhelm Mobergs utvandrarsvit. Musikalen Kristina från Duvemåla hade urpremiär på, och producerades av, Malmö Musikteater den 7 oktober 1995. 

Hos en liten skara människor från Ljuders socken i Småland växer sig drömmen om Amerika allt starkare när hungersnöd, förmynderi och religiös förföljelse gör det outhärdligt för dem att stanna kvar i hemorten. Det nya landet har mark till alla och erbjuder den som vågar sig ut på den långa, farliga resan en fristad och en framtid. Det öppnar sig för dem som längtar efter den frihet de förvägras där de nu är. Några få djärva män och kvinnor hörsammar budet och ger sig ut på den riskfyllda färden över Atlanten. Bland dem finns Kristina, Karl Oskar, Robert och Ulrika. 

Senast uppdaterat: 2024-07-05