Brel möter Piaf – Rebellen och Sparven

9 september 2022
Konsertsalen
2 timmar 10 minuter inkl. paus
Stage Activity
Lör 19 Feb 18:00 Passerat
295 - 545 SEK

Succéföreställningen ”Brel möter Piaf - rebellen och sparven” firar 10-års jubileum med en exklusiv föreställning på Malmö Live. Denna gång med 11-manna orkester, nya arrangemang och utökad repertoar.

Christopher Wollter och Åsa Fång är tillbaka i stan där de möter chansontraditionens två giganter, Edith Piaf och Jacques Brel. Vi får höra odödliga sånger om livet och kärleken som ges ur två perspektiv, mannens och kvinnans. Åsa och Christopher låter sången och musiken förena två självförbrännande och kärlekstörstande livsöden.

En enad kritikerkår har hyllat föreställningen som gått för utsålda hus runtom i landet. AmsterdamLa vie en RoseNe me quittes pas och No je ne regrette rien är ett axplock av vad som kommer framföras ur den franska låtskatten. 11-manna orkestern leds av kapellmästare Bernt Andersson. 

 

Sagt om föreställningen

”Roar och imponerar” 
Svenska Dagbladet

"Suveränt! Helt oemotståndligt!”
Skånska Dagbladet

"Kraftfullt och övertygande. Brel och Piaf-show suger tag."
Sydsvenska Dagbladet      

"Frustande känslor och svärta. Magnifik föreställning."
Norrköpings tidningar

Två timmar med bultande hjärtan, krossade hjärtan, längtan, svek, uppbrott, svärta och försoning följer. Kort sagt, allt det som verkligen betyder något i allas våra liv. Jag vacklar ut från salongen rätt känslomässigt omtumlad. En häftig känsla.” 
Norrbotten Kuriren

 

Boka pausservering här!

Medverkande

Christopher Wollter skådespelare
Christopher Wollter har sedan sin examen från Teater- och operahögskolan i Göteborg jobbat på landets största scener. Han rosade senast i succéerna Så som i Himmelen på Oscarsteatern i Stockholm eller som Kapten von Trapp i Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö. Ett axplock av roller är Freddie i Chess, Chris i Miss Saigon samt titelrollen i Doktor Zjivago. Man kan se Christopher i flera tv-serier och filmer – t.ex Netflixserien Störst av Allt, Dejta, Gråzon, Modus eller i Guldbaggvinnaren Återträffen.Läs mer
Åsa Fång solist
Åsa Fång är en gränsöverskridande artist som gjort en rad kritikerrosade roller som sångerska, skådespelerska och musikalartist. 2019 är hon aktuell i musikalen Oliver! på Göteborgsoperan. Särskild erkännande har hon fått för sin träffsäkra och personliga tolkning av Edith Piaf. Hennes föreställning Edith Piaf - Livet och Kärleken och föreställningen Brel möter Piaf - rebellen och sparven fångar det som blivit Åsa Fångs signum; en mångsidig artist med fransk spets och en särskild förmåga att beröra publiken.Läs mer
Senast uppdaterat: 2022-08-10