• Blockbusters på Malmö Live

Blockbusters

Om film är bäst på bio så är filmmusik bäst live – allra helst med Malmö SymfoniOrkester. Välkommen till en konsert med den mäktigaste filmmusiken – från de största publikmagneterna till de smalare klassikerna! 

Det engelska ordet ”Blockbuster” har kommit att bli ett begrepp för film som drar in miljontals dollar och lockar en stor publik, filmer som nästan alltid är producerade i någon av Hollywoods filmfabriker. Den här konserten ägnar vi åt dessa Blockbusters, åt filmvärldens fixstjärnor vi kanske aldrig slutar att älska. Till exempel 80-talets Die Hard och Aliens via 90-talet med Terminator 2 och Jurassic Park fram till 2000-talets Lord of the Rings, Avatar, The Avengers. 

Men, vi vill också tänja och bredda begreppet Blockbusters och blicka bakom Hollywood Hills till de filmskapare som med mindre ekonomiska muskler ändå lyckas med att skapa mästerverk.

Kvällens presentatör är komikern, skådespelaren och filmfantasten Anders Jansson som med fast hand kommer att lotsa oss genom ett program med den allra bästa filmmusiken. En Blockbusterkonsert helt enkelt! 

7 – 8 november 2024
Konsertsalen
ca 2 timmar inkl. paus
215–565 kronor
Malmö Live Konserthus

Medverkande

Anders Jansson
Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) är en av Sveriges ledande symfoniorkestrar med hög internationell nivå och en bred klassisk orkesterrepertoar men även en stark förankring i nutida repertoar med beställningsverk av vår tids ledande tonsättare.Läs mer
Senast uppdaterat: 2024-07-04