• Ville, Valle och Viktor i Barnlördag
  • Barnlördag, dekorativ bild

Barnlördag Här kommer Ville, Valle och Viktor!

Ville, Valle och Viktor återuppstår i vår stormiga samtid och diskuterar brinnande samhällsfrågor om miljöpolitik och rättvisa. Med värme, öppenhet och humor ställer de frågor och hävdar rätten till kritiskt tänkande. Nostalgi för de vuxna – nyupptäckt för barnen! Det här är en fartfylld, rolig och tänkvärd musikalisk föreställning för hela familjen!

Föreställningen handlar om de hemlösa artisterna Ville och Valle och den levande dockan Viktor som ger sig ut för att ta reda på hur saker och ting fungerar. De två vagabonderna och estradörerna, som spelar på gator och torg, råkar av en händelse väcka dockan Viktor till liv när Valle spelar på sin flöjt. Ofta söker de hjälp av boken "Farfars praktiska råd”, men hur hjälpta blir de av de gamla tipsen egentligen? 

Beky och Andersson skapar en magisk, mimisk - och musikalisk upplevelse av den Grammy-vinnande skivan Här kommer Ville och Valle och Viktor! Med en aldrig sinande lekfullhet brottas de än en gång med våra mest aktuella frågor och samhällsproblem. 

Denna uppdaterade föreställning om de tre karaktärerna från 70-talet har hög igenkänningsfaktor för föräldrar och äldre, men är framför allt en fantastisk brygga mellan vuxenvärlden och barnens perspektiv. Vi kommer att njuta av klassiker som Ljugvisan, Bestämmar-Boogie-Woogie och (Man har rätt att fråga) Varför. 

Terrastella Scen & Film är ett kompani som gör scenkonst och film med stora idéer och ambitiösa projekt. Terrastella drivs av Magdi Beky Winnerstam och Dag Andersson som också är initiativtagarna till Salong Central, ett kulturhus i Gnesta. 

Medverkande: 
Idé och bearbetning: Beky & Andersson på Terrastella Scen & Film 
Text och musik: Jörgen Lantz, Anders Linder, Hans Wigren och Gunilla Ambjörnsson 
På scen: Magdi Beky Winnerstam som Viktor, Dag Andersson som Ville och Daniel Rudholm som Valle.  
Scenografi och kostym: Terrastella Scen & Film 
Produktion: Terrastella Scen & Film

14 september 2024
Kuben
ca 50 minuter (ingen paus)
100 kronor
Fri ålder
Malmö Live Konserthus
Senast uppdaterat: 2024-07-04