Amadou & Mariam

13 november 2023
Konsertsalen
ca 1 timme 45 min (ingen paus)
Malmö Live Konserthus
Mån 13 Nov 19:00 Passerat
175 - 495 kronor
Duon Amadou & Mariam kommer till Malmö Live, hösten 2023

Amadou & Mariam

Med sin blandning av modern och traditionell afro-pop har duon Amadou & Mariam tagit världen med storm. Under sin drygt 40 år långa karriär har de nått stor internationell framgång med sin alldeles egna stil, där Mariams uttrycksfulla röst blandas med Amadous bluesiga gitarr. Genom sin dansanta och medryckande musik vill de också sprida ett positivt budskap om att en bättre värld är möjlig – något som kanske behövs nu mer än någonsin.  

”Vårt mål är att göra människor glada med vår musik, bidra till humanitära frågor och sprida ett positivt budskap om allt det goda arbete som görs av människor över hela världen”. Så beskriver Amadou & Mariam grunden i sin musik. Sedan debuten 1986 har de gett ut flera album, blivit Grammynominerade, turnerat världen över och samarbetat med artister från en rad olika genrer – som Manu Chao, Blur och Coldplay.  

Det gifta paret Amadou & Mariam från Mali brukar beskrivas som eklektiska specialister på att mixa olika influenser och genrer i sin musik. Utgångspunkten är alltid sin egen afrikanska soul som de sedan tar vidare till hiphop, disco eller electronica. Därför passar deras musik lika bra på ett dansgolv som på en festival – eller i vår konsertsal!  

Under konserten hos oss blandas Amadou & Mariams stora hits med det mer nyskrivna materialet. Välkommen att ta del av en upplyftande konsert fylld av fantastisk musik, energi och gemenskap! 

I samarbete med Selam

Upptäck musiken

Medverkande

Amadou & Mariam
Det gifta paret Amadou & Mariam har beskrivits som en av de största akterna från den afrikanska kontinenten. De slog igenom för drygt 40 år sedan men deras gemensamma historia går längre tillbaka än så. Amadou Bagayoko föddes i Mali 1954, sex år innan landet blev självständigt från Frankrike. Musiken var en del av hans liv från att han var barn, när han spelade flöjt för lokala fiskare. Mariam Doumbia föddes 1958, även hon i Mali. Både Amadou och Mariam levde med synnedsättning från tidig ålder, och träffades på Malis institut för unga blinda där de spelade i institutets orkester. Läs mer
Senast uppdaterat: 2023-09-05