Alice Boman

26 januari 2023
Kuben
ca 1 timme 30 min (ingen paus)
Malmö live konserthus
Tors 26 Jan 20:00 Passerat
245 kronor, ståplats
Alice Boman
Alice Boman Angelina Mamoun Berge

Alice Boman – The Space Between 

2020 släpptes Alice Bomans debutalbum ”Dream On", som hyllades världen över för både låtarna och dess lika intima som närapå förhäxande ljudlandskap.  Nu är det dags för den efterlängtade uppföljaren. 

Den 21 oktober kommer ”The Space Between”. Precis som föregångaren har den producerats av Patrik Berger (Robyn, Lana Del Rey) och även om soundet känns igen tas det samtidigt i nya, både varmare och musikaliskt mer mångfacetterade, riktningar. I en låt på skivan, ”Feels Like A Dream”, gästas Alice av amerikanske singer-songwriterexcentrikern Perfume Genius. 

Som titeln indikerar har Alice Boman på ”The Space Between” hämtat näring ur utrymmet som uppstår mellan ord, de outtalade banden mellan människor, universums oändlighet och hennes egen plats i allt detta. 

Om Alice Boman: 

Alice Bomans första EP ”Skisser” (2013) skrevs hemma i sovrummet i Malmö, utan en tanke på att någon skulle höra. Hon betraktade dem egentligen inte som färdiga låtar, mer som just skisser. Men en demo med hemmainspelningarna nådde Adrian Recordings och resten är historia. Efter att pressreleasen skickades ut hände allt av sig själv. I juni 2013 var hennes låt ”Waiting” den andra mest bloggade låten i världen. Det blev artiklar i internationella medier som The FADER, The Guardian, NPR, Entertainment Weekly, med flera.  

Debutalbumet Dream On nominerades till en Grammis och på Manifestgalan, indiebolagens Grammisgala, tilldelades hon priset "Årets kompositör". Alice Boman åkte på turnéer i Europa och USA och hennes musik hördes i TV-serier som Transparent, Suits, Being Human, Catfish, Wanderlust, 13 Reasons Why och Gösta. I Transparent var låten ”Waiting” en återkommande låt i flera avsnitt och Alice gjorde också en cameo där hon sjöng låten live. 

Senast uppdaterat: 2022-12-05