• Albin Lee Meldau Hommage på svenska på Malmö Live

Albin Lee Meldau – Hommage på svenska

22 november 2023
Konsertsalen
ca 2 timmar 15 min inkl. paus
395 - 1195 kronor
13 år
FKP Scorpio
Ons 22 Nov 19:30 Passerat

Väskförbud

OBS! FKP Scorpio som arrangerar det här evenemanget har beslutat om ett totalt väskförbud. Det innebär att inga väskor, oavsett storlek eller modell får tas med. Det är inte heller möjligt att hänga in väskor i garderoben. 

Frågor hänvisas till FKP Scorpio.

Albin Lee Meldau – Hommage på svenska

Konserten presenteras av FKP Scorpio.I höst åker Albin Lee Meldau ut på en konserthusturné som har fått namnet”Hommage på svenska”.Albin och hans musiker kommer spela favoriterna från den egna repertoaren men också från vår visskatt med musik från bland andra Fred Åkerström, Cornelis Vreeswijk och Alf Robertson. Det blir intima, varma konserter som är unplugged och musikerna kommer växla mellan olika instrument för att skapa en musikalisk variation som tillsammans med Albin röst kommer bjuda på alla de färger den svenska visan innehåller.

Det ska bli så roligt attta med dessa fantastiska musiker ut på turné och få dela med mig av mina absoluta favoriter från mina egna låtar men också en del musik från dessa legendariska visskapare. När vi har planerat den här turnén så har vi tänkt oss 60-talets sound, det som var lite mer akustiskt. Ser mycket fram emot att möta min publik på konserthusen i höst.

Bandet är Simon Söfelde (kapellmästare, gitarr), Kalle Stenbäcken (piano + trummor), JonHenriksson (kontrabas), Axel Croné (klarinett, saxofon & flöjt), Amelie Evmark (violin, sång)och Manuela Ferrão (cello).

Konsertstart: Ca 19:30

Åldersgräns: 13 år

Support: Arvid Nero

Arvid Nero har genom åren rört sig fritt i en musikalisk värld som domineras av blues, country och soul. Hans texter är betraktelser över svärtan i livet, ofta parade med en ådra av tragikomik. Arvid och Albin Lee Meldau har varit vänner i många år och hade tillsammans soulbandet The Magnolia. Arvid hörs även på Albin Lee Meldaus tolkning av Anne-Lie Rydés ”Segla på ett moln”. Just nu är Arvid Nero aktuell med ”Det var då”, där han sjunger duett med Moonica Mac.

Senast uppdaterat: 2023-11-17