• Jill Johnsson och Anders Berglund i Ain't nothing like christmas på Malmö Live

Ain’t nothing like Christmas

Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister med en bred repertoar. I över 25 år har hon och folkkäre dirigenten Anders Berglund varit vänner och nu inleder de sin julturné i vår konsertsal tillsammans med Malmö SymfoniOrkester. Det blir en härlig musikalisk show i juletider, med en gedigen och bred låtlista – allt från symfoniska klanger till storbandssväng!  

- Jag fullkomligt älskar julen! Det är en tid av stämning, musik och gemenskap. Anders är inte lika fäst vid julen. Det ska jag ändra på och tillsammans med våra fantastiska medmusiker ska vi se till att sprida julmagi runt om i landet, det berättar Jill Johnson om sin julkonsert ”Ain’t nothing like Christmas”. 

Jill Johnson har med sina gedigna 30 år i branschen förvärvat titeln som en av våra mest folkkära artister. Med 20 studioalbum i katalogen och otaliga placeringar på Svensktoppen har hon etablerat sig som en av landets flitigaste artister. Hon är även flerfaldigt prisbelönt som programledare för tittarsuccén Jills veranda. I maj 2023 firade hon sin 50-årsdag storslaget med tre hyllningskonserter på Malmö Live Konserthus och vi är väldigt glada över att få bjuda in henne igen. 

Mitt i mörka november återvänder hon tillsammans med sin nära vän och mentor Anders Berglund till vår konsertsal för en glittrande och glädjefylld julkonsert tillsammans med Malmö SymfoniOrkester. Anders Berglund har präglat den svenska musikscenen i över fyra decennier, bland annat som kapellmästare i Melodifestivalen under 15 års tid, med produktioner som "Sound of Music" och "The Producers", som lagledare i “Så ska det låta” och mycket annat.  

Tillsammans har Jill Johnson och Anders Berglund gjort flera stora samarbeten genom åren. Bland annat har de släppt två album, varav ett julalbum med namnet “Christmas Island”. Nu bjuder de alltså in publiken att dela en festlig julkonsert fylld av stämning och underhållning – och givetvis högklassig musik!  

15–16 november 2024
Konsertsalen
ca 2 timmar inkl. paus
295–695 kronor
13 år
Malmö Live Konserthus

Medverkande

Jill Johnson Artist
Jill Anna Maria Johnson föddes 1973 i Ängelholm där hon numera också är bosatt. Med över 30 års scenerfarenhet, 20 album och otaliga samarbeten med nationella och internationella artister har hon etablerat sig som en av Skandinaviens främsta artister, men hyllas både som singer-songwriter och tv-personlighet.Läs mer
Anders Berglund
Anders Berglund är en av våra mest folkkära musikpersonligheter, känd från otaliga Melodifestivaler och tv-klassikern Så ska det låta. Karriären spänner över ett stort antal genrer – teatermusik, pop, rock och storbandsjazz.  Läs mer
Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) är en av Sveriges ledande symfoniorkestrar med hög internationell nivå och en bred klassisk orkesterrepertoar men även en stark förankring i nutida repertoar med beställningsverk av vår tids ledande tonsättare.Läs mer
Senast uppdaterat: 2024-07-05