040 Live: THE BATTLE OF K-POP!

28 maj 2022
Kuben
Malmö Live Konserthus
50 SEK

På Malmö Lives scen tävlar olika dansgrupper med komplexa koreograferade K-pop nummer, med dansstilar som t.ex. jopping, popping och locking, i hopp om att ta hem förstaplatsen och det stora priset på 4 000 SEK! 

Vid sidan av scenen får du som besökare en inblick i K-popens förtrollande universum genom b.la. merch från butiken Rainbow Island och Random Dance Play. Njut av en grym kväll tillsammans med alla K-pop vänner, The Unnie Vibe Academy och 040 Live.

The Unnie Vibe Academy

The Unnie Vibe Academy är en dansskola som startades 2017 av Wendy Huynh, som också är grundare till K-pop crewet The Unnie Vibe som deltagit i många stora internationella K-pop event. Dansskolan riktar sig till alla som är dansintresserade, och blev snabbt en samlingsplats för många K-pop entusiaster. The Unnie Vibe Academy är Skånes första K-pop dansskola som är öppen för alla oavsett ålder och danserfarenhet.

Vad är K-pop?

K-pop är ett paraplybegrepp för Sydkoreansk musik och populärkultur - och innefattar därför inte bara popmusik, utan även andra genrer som rap, hiphop, R&B och ballader. Spridningen av Koreansk populärkultur är enorm, och kallas även för Hallyu (‘koreanska vågen’) framförallt i Asien och USA. Största K-pop gruppen just nu heter BTS.

  

INFORMATION FÖR TÄVLANDE

Ni skickar in ansökan genom detta Google formulär: https://forms.gle/qjvVJXFxRxWBuxMY6. 10 dansgrupper kommer att väljas ut, så se till att skicka in ert bidrag i god tid.

 

Ansökan äöppen fram till den 15 mars 2022.  

 

Övergripande riktlinjer

  • Skicka in en video/länk som är max. 4 minuter lå Majoriteten av de personer som ska tävla ska vara med i videon. Obs! Videon behöver inte visa ert tävlingsbidrag.
  • Det kan vara en cover eller egen koreografi
  • Grupp eller solo går bra. (Varje individ får tävla en gång, samma person kan alltså inte vara med i två bidrag)
  • Musiken ska vara K-pop, K-hiphop, K-indie, K-ballader osv. Annan musik är tillåten, men endast som ljudeffekt, intro eller outro. Mixade och klippta låtar är tillåtna. 

 

Vi ser fram emot att ta del av ert bidrag. Stort lycka till! Fighting!

Bra att veta om evenemanget

Speltider

Dörrarna öppnas klockan 16.00 och tävlingen startar 17.00 och pågår till ca. 19.00. Därefter blir det Random Dance Play till kl. 20.00.

Senast uppdaterat: 2021-09-09