040 Live & Helamalmö: Imenella Takeover - Konsert

4 september 2021
Kuben
040 Live i samarbete med Helamalmö
Lör 4 Sep 20:00 Passerat
150 SEK
Imenella

I september kommer äntligen hiphop-stjärnskottet Imenella och hennes danscrew Unruly Gang till Malmö.

Den 4 september intar Imenella scenen på Malmö Live för en mäktig konsert tillsammans med Julie Chikane. De bjuder även på inspirerande samtal om kvinnors roll inom musikbranschen tillsammans med moderatorn Sagal Hussein Omar.

Dansworkshop

Därefter blir det en maxad dansworkshop med Imenellas danscrew Unruly Gang på mötesplatsen Helamalmö den 5 september. Du kan anmäla dig till dansworkshopen genom att klicka på länkarna nedan.

Workshopen arrangeras två gånger, kl. 11.00 och 13.00 och du kan anmäla dig genom att klicka här. 

 

Medverkande

Imenella

Imenella tog för tre år sedan hela hiphopsverige med storm. Med kritikerrosade låtar som Moves, platinasäljande ChaggaFantasifull och debut-EP:n TRO. I februari 2019 kammade hon hem priset för Årets Nykomling på Grammisgalan och stod för det mest minnesvärda framträdandet på Grammisgalan 2020. Förra hösten tog hon emot Musikförläggarnas stipendium för 2019. Utöver Imenellas artistskap, är hon även koreograf och regisserat flertal dansföreställningar. I december 2020 regisserade hon Yasins musikvideo till låten Applause.

Unruly Gang

Unruly Gang består av koreografen Imenella Mohamed och dansarna Rut Roos, Safia Rashid, Nathalie Ifter Salomonsson, Otieno Weber och Felicia Lins de Albuquerque. Imenella Mohamed och Rut Roos, som båda räknas som landets främsta dancehallkoreografer, har dansat ihop sedan de 2013 startade dancehallklasser i Rinkeby, en aktivitet som har skapat starka band mellan deltagarna.

 

Julie Chikane

De flesta som besökt någon av Sveriges större festivaler de senaste åren har förmodligen sett och upplevt Julie Chikane. Som en av landets mest anlitade dansare har hon stått bakom namn som Robyn, Kaliffa och Syster Sol samt uppträtt på både Grammisgalan och P3 guld. Länge har hon gått i tankarna om att flytta fram på scen och själv stå i rampljuset, men med uppdrag som dansare och drivande kraft bakom en av Sveriges största dansskolor har tiden inte funnits, till 2020 då hon fick möjlighet att gå in i studion. Resultatet beskriver Julie Chikane som afro-latin och den 11 juni 2020 släpptes ”Chale”, den första låten hon fått vara med och bygga från grunden utifrån hennes egna vision baserat på hennes rötter. 

Sagal Hussein Omar, programvärd

Feminist, Radiojournalist och Egenföretagare med stor intresse för samtidskonst med fokus på Afrikanska diasporan och vad den ger uttryck för. 

Medverkande

Senast uppdaterat: 2021-10-13