Nötknäpparen

28 november 2023
Konsertsalen
ca 2 timmar inkl. paus
5 år
Kyiv Grand Ballet
Tis 28 Nov 20:00 Passerat
495-695 kronor
Nötknäpparen på Malmö Live hösten -23

Nötknäpparen

28 november 2023 kommer Kyiv Grand Ballet presentera en av världens mest berömda baletter, Nötknäpparen!

Medverkar gör solister och ledande artister från Ukrainas nationalopera, teatrar i Ukraina, dansare som uppträder på världens mest kända scener: Grand Opera i Paris, Harpa Concert Hall i Reykjavik, National Opera i Oslo och andra stora hallar, som alltid drar fullt hus.

Nötknäpparens magiska framförande förknippas ofta med julen. Detta är inte bara en balett, utan också ett juläventyr som är älskat av många.

Den ursprungliga sagan skrevs av den tyska författaren E.T.A. Hoffmann 1816. Nästan 50 år senare skrev den franska författaren Alexandre Dumas en ny version av Hoffmanns äventyr. Dumas version förvandlades till en balett 1892 med vacker musik av den ryske kompositören Pjotr Tjajkovskij och koreografi av Marius Petipa.

Sedan dess har Nötknäpparen blivit en av världens mest kända baletter. Det fascinerande äventyret om lilla Clara, den onda råttkungen och den modiga nötknäpparen kommer att tilltala både barn och vuxna. Föreställningen arrangeras årligen på de största teater- och operascenerna i världen.

Huvudmålet för Grand Kyiv Ballet Company:
Huvudmålet för Grand Kyiv Ballet är att skicka en del av pengarna från biljettförsäljningen till restaureringen av Ukrainas huvudbaletthögskola och reparation av ett barnhem.

Nötknäpparbaletten kommer att vara en underbar present till hela familjen inför jul och kommer att skapa en varm julstämning!

Speltid: 2 timmar inkl paus.

Rekommenderas för en publik över 5 år.

Om föreställningen

Observera att musiken är förinspelad och att den framförs från ljudanläggning.

Senast uppdaterat: 2023-11-16