• Måndagsmusiken på Malmö Live med MNBB och Amanda Ginsburg

Måndagsmusiken: MNBB & Amanda Ginsburg

3 april 2023
Kuben
2 timmar inkl. paus
150 kronor
Malmö Live Konserthus
Mån 3 Apr 20:00 Passerat

Måndagsmusiken: MNBB & Amanda Ginsburg

Denna jazzkväll kommer att bli något utöver det vanliga! Vi har glädjen att välkomna Amanda Ginsburg till Malmö Live för en unik konsert tillsammans med 35-årsfirande bandet Monday Night Big Band. Tillsammans bjuder de på en färgstark show fylld av rytm, jazz och känsla. 

Amanda har med sin musik tagit en bred publik med storm, både nationellt och internationellt. 

Debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” släpptes 2018. Året därpå fick hon en Grammis, och hösten 2020 kom den andra skivan ”I det lilla händer det mesta”, som gav henne ytterligare en Grammis i kategorin Årets Jazz. Amanda förvaltar arvet från några av Sveriges mest älskade svenska sångare och låtskrivare – Olle Adolphson, Monica Zetterlund och Beppe Wolgers – samtidigt som hon med sin omisskännliga röst och stillsamma sväng skapar melodier som stannar, och tar lyssnaren med på outforskade musikaliska stigar. 


Sedan genombrottet har Amanda Ginsburg medverkat i folkkära Allsång på Skansen, SVT:s Nationaldagsfirande, Nyhetsmorgon, Doobidoo och i Fredrik Lindströms program ”Helt Lyriskt”. Hon har också fått Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers och textförfattares Jazzpris.

 

Välkommen till en spännande afton i konsertlokalen Kuben där en av Sveriges största jazzstjärnor möter Monday Night Big Band. Tillsammans bjuder de på en magisk musikupplevelse att minnas!

Medverkande

Amanda Ginsburg
Senast uppdaterat: 2023-02-02