Våra publikvärdar är tillgängliga både före och efter en konsert för att lotsa gäster rätt. Att ta sig några platser i konsertsalen kan för personer med rörelsesvårigheter upplevas som krångligt om man går fel väg. Vänd dig till någon av våra publikvärdar så får du hjälp.

Kontakta gärna vårt Biljettcenter innan ditt besök för att få råd om lämpliga platser, entréer och anmäla särskilda behov i samband med besöket. Ingång B på entréplanet rekommenderas särskilt om du har rörelsesvårigheter.  

För dig med nedsatt hörsel

För dig med nedsatt hörsel finns det hörhjälpmedel att låna i vår stora garderob i källarplan. Det finns två typer av hörhjälpmedel, en för dig med egen hörapparat och en för dig som inte har hörapparat.

På hörhjälpmedlet står vilken kanal på hjälpmedlet du ska använda beroende på var i huset konserten är, du väljer kanal enkelt med en liten ratt. 

För dig med servicehund

Det går bra boka en plats i Konsertsalen och ta med dig din servicehund, men det kräver att du anmäler detta till biljettcentret senast 1 vecka innan konsert. Observera att det ibland kan bli nödvändigt för oss att flytta dig och din hund till en plats i salongen där även din hund får plats. Det är också viktigt att hunden kan vara lugn under konserten.

Hissarna på Malmö Live

Vi har några olika hissar som går till olika plan och av olika storlekar. 

2st hissar från garderob i källaren till Biljettcenter/entréplan
Klarar 630kg
Bredd: 890mm, längd: 1420mm

2st hissar från foajé/entréplan till våning 4
Klarar 1000kg
Bredd: 890mm, längd: 2100mm

Hkp hiss från garage till Beringsgatan
Klarar 5 personer/400kg
Bredd: 900mm, längd: 1330mm

Malmönyckeln & Ledsagarkort  

Gå 2, betala för 1 med Malmönyckeln. Malmönyckeln underlättar för personer med funktionsnedsättning att ta del av olika fritidsaktiviteter i Malmö. Vid uppvisandet av Malmönyckeln får personen ta med sig en stödperson/ledsagare till MLK-producerade konserter utan extra kostnad. Kortinnehavaren väljer själv vem som är stödperson. Motsvarande kort eller ledsagarkort från andra svenska kommuner gäller också för att ge alla som har ett behov av ledsagare samma möjlighet att kunna besöka oss.  

Ledsagare kan medtas utan extrakostnad om ledsagarkort eller läkarintyg uppvisas vid köp.  

Fri ledsagare gäller alltid på produktioner i MLK:s regi. På externa arrangemang gäller i regel inte ledsagarkort och Malmönyckeln. Det finns dock undantag där externa arrangörer har fribiljetter till ledsagare. Malmönyckeln och ledsagarbiljetter kan enbart bokas via vårt biljettcenter, telefon, mejl eller över disk. 

Rullstolsplatser

I likhet med de biljetter som bokas mot uppvisande av Malmönyckeln, ledsagarkort eller läkarintyg bokas rullstolsplatserna genom att kontakta vårt biljettcenter på mejl, telefon eller över disk. Notera att rullstolsplatserna för tillfället inte är synliga i salongskartan i vårt bokningssystem online.

  

Senast uppdaterat: 2023-06-16