Måndagsmusiken: Skator

24 april 2023
Kanalscenen
ca 1 timme 15 minuter (ingen paus)
Malmö Live Konserthus
150 kronor
Konsertinformation

Denna konsert har flyttats från Kuben till Kanalscenen.

Måndagsmusiken: Skator

Det kritikerrosade debutalbumet ”Vita kalla” (2013) visade med särpräglad röst och akustisk gitarrvägen in i en vacker men karg ljudvärld. Uppföljaren ”År”(2020) tog ut svängarna mer med stråkarrangemang, tramporglar, pianon och medmusikanter. Utmärkande för Skator är uppriktigheten och närvaron i hennes uttryck. Musiken rör sig på ett säreget sätt mellan dissonans och harmoni, intensitet och lugn. Rösten är central, liksom texterna, vilka tilldelats SKAP:s pris för årets text på Manifestgalan både 2014 och 2021. Skator har varit engagerad i flertal musikkonstellationer och samarbeten, med Mattias Alkberg, Annika Norlin, Britta Persson, Norrlandsoperans symfoniorkester, för att nämna några. 

Mattias Alkberg om skivan ”År” (2020) : “Efter en lyssning tänker du ”Vad är detta? Jag måste lyssna igen.” Efter andra eller tredje lyssningen är du fast och måste lyssna igen och igen. Gå till biblioteket och låna diktsamlingar. Leta bortglömd musik på obskyra ställen. Det är en skiva som förändrar dig. Det är ju det du vill också”. 

Till Malmö kommer Skator med musikerna Bård Ericson (kontrabas) och Johan Graden (klaviatur). Bård Ericson är klassisk musiker men arbetar frekvent med genreöverskridande projekt. Mest känd är han från det elektroniska soloprojektet “Boerd”. Johan Graden är välrenommerad jazzmusiker som syns på stora och små scener runt om i Sverige och världen.

Medverkande

Skator
Skator är Lina Högströms soloprojekt. Utmärkande för Skator är närvaron i hennes uttryck och det faktum att musiken rör sig mellan dissonans och harmoni.
Senast uppdaterat: 2023-03-24