På fredagskvällarna samlas vi och lyssnar på livemusik tillsammans på Malmö Live, i Kubenfoajén på andra våningen. Alla konserter har fri entré och sker i nära anslutning till hotellets bar med dryck och enklare mat. Höstens Malmöiter kureras av svensk/etiopiske basisten, kompositören och producenten Pelle Cassius Lambert. 

 

Om Pelle Cassius Lambert 

Förutom att leda egna projekt som till exempel Cassius Lambert Orchestra känns han också igen som en av medlemmarna av bland annat Tarabband och som skivbolagsboss för Kaprifol Records. Pelle Cassius Lambert är känd för sin stil ”miximalism” – en dekonstruktion av minimalism genom maximalism. Genom att leka med musikaliska texturer från jazz, klassisk minimalism, funk, rock och hiphop skapar Cassius Lambert ett nytt innovativt sound på den samtida musikscenen. 

Program för höstens Malmöiter

15 september 2023 Fri entré Kubenfoajén
Malmöiter: KAWASAN
Malmöiter lyfter musik vars melodier har rötter från världens- och stadens olika hörn. Höstens serie inleds med det organiska sjumannabandet KAWASAN.
6 oktober 2023 Fri entré Kubenfoajén
Malmöiter: Vau
Upplev Malmöbaserade Vau, vars drömska och souliga indieväv intar Kubenfoajén som en del av vår konsertserie Malmöiter.
20 oktober 2023 Fri entré Kubenfoajén
Malmöiter: Tarabband
Malmöiter avslutas storslaget med Tarabband, som med sitt unika sound och arabiska texter väver samman människor och livsöden, såväl i Sverige som utomlands.

Malmöiter ingår i projektet Öppna Malmö som syftar till att skapa en stad för alla.

Senast uppdaterat: 2023-06-27