Ni hittar poddarna där poddar finns! Vi har även skapat två eftersnacksgrupper på Facebook som ni gärna får gå med i och delta i diskussioner om de samtalsämnen som tagits upp i avsnitten!

Du hittar avsnitten där poddar finns (till exempel Acast eller Apple Podcasts). Sök bara på Ljudcirklar eller lyssna direkt nedan. 

Lyssna på Minimal Music

Minimal Music

Den amerikanska prisbelönta kompositören och musikern Nathan Larson tar oss igenom drone och durationer i podden Minimal Music, som avhandlar meditativa ljud och vrider och vänder på begreppen mellan musikinslagen. En bra podd att blunda till, från en expert på minimalism.

Nathan Larson, född i New York, är musiker, författare, curator och prisbelönt filmmusikkompositör – skapare av soundtrack till mer än 70 internationella filmer och tv-serier. Han har bland annat spelat i banden A Camp, Shudder to Think och Girls Against Boys.

Larson är även grundare av Lumen Project, en organisation som skapar events med långa ljudsessioner och ljuskonst runt om i världen – under 2019 gjorde de nedslag i Stockholm, New York, Island och Beirut. Han är även curator för den återkommande festivalen Dream Music på Malmö Live.

Klicka här för att komma till vår eftersnacksgrupp på Facebook!

Lyssna på Symfonisk musik

Symfonisk Musik

Att lyssna på musik framförd av en symfoniorkester kan vara dötrist, långtråkigt och alldeles… alldeles underbart. Men var ska man börja?

Den här podden är för dig som vill upptäcka eller fördjupa dig inom den symfoniska musikens olika uttryck. Utifrån musikens olika karaktärer lyssnar vi på verk från såväl kända som okända kompositörer och diskuterar det vi hör.

Dina guider i lyssningen är Andreas Wetterlund, orkesterbibliotekarie och Emelie Sandgren Thörn, orkesterkoordinator på Malmö Live Konserthus. Producent och programledare är Sofia Nilsson.

Klicka här för att komma till vår eftersnacksgrupp på Facebook!

Senast uppdaterat: 2022-03-07