I Kuben arrangerar till exempel jazzklubben Bullret och Monday Night Big Band flera av sina konserter. Helt olika artister framträder här, allt från hip hop till just jazz och hård rock, och  här arrangeras julbordsföreställningar och Kammarkonserter liksom spelningar och event med ungdomsnätverket 040 Live och andra arrangörer, med mera. Utanför finns en vacker och ljus foajé som du kan njuta av under pausen.

Mondrianska element förbättrar ljudet

Precis som i den stora konsertsalen har även Kuben de mondrianska elementen i väggarna. Olika stora paneler reflekterar och diffuserar ljudet från scenen för att skapa en varmare och klarare ljudbild, fri från oönskade fladderekon. Stolarna i salen är konstruerade så att det dämpar ljudet lika mycket som om en åhörare hade suttit där. På det sättet påverkas ljudet i salen inte avsevärt beroende på antalet besökare.

För att kunna reglera efterklangen och ljudbilden i salen finns det 12 spolgardiner utmed sidorna av taket och dessa kan efter behov rullas ner för att öka dämpningen i salen.
När de är nedhissade är akustiken lämplig för en konferens – klart och tydligt, inget eko.
När de inte är nedhissade är det en stor och fin klang – lämplig för kör- och kammarmusik.

Höjer din konsertupplevelse

I Kuben är det högt i tak och i taket hänger 3 balkar med vars 5 telfer.
Vid kammarmusikkonserter sitter musikerna på marknivå, men vid andra konserter i Kuben finns möjlighet att bygga upp en scen där det går att byta ut benen för att höja/sänken scenen. I dessa går det att installera olika ljussystem och spotlights med stora variationsmöjligheter.  I taket finns LED-belysning likt den i stora konsertsalen på Malmö Live. Belysningen är energisnål och fullt dimbar – med full anpassningsmöjlighet för de olika konserter och aktiviteter som arrangers i Kuben. I salen finns även en projektor fast installerad och projektorduken är flexibel – den kan med fördel installeras ovanför scenen.

Snabbfakta Kuben

Antal sittplatser: 202 sittplatser på teleskopläktaren samt 100 sammankopplade stolar
Antal ståplatser: 500
Golvyta: ca 430m2
Invändig takhöjd: 12 m
Barer: Plats för två mobila barer
Lokaltyp: Black box
Projektor och projektorduk installerat
Riksteaterns färgklassning: Svart+

Senast uppdaterat: 2023-12-29