Uppladdningen inför julhelgerna börjar redan i slutet av november med Santa Baby som med välkända röster bjuder på en lyxig och nostalgisk känsla av vintagejul. I december fyller vi på julkänslan med Luciamorgon, Julstämning för familjen och Nalles Luciatåg. Tiotusentals barn har i snart 30 år upplevt Nalles julkonserter och i år får vi äntligen se och höra luciatåg lysa upp decembermörkret igen. Vi låter magin lyfta taket i konsertsalen under våra julkonserter när luciatåg,  körer och solister sjunger tillsammans till Malmö SymfoniOrkesters toner. 

Traditionsenligt bjuder vi också in till en pampig nyårskonsert där vänner och familj kan passa på att klä upp sig extra fint och njuta av ett sprakande avslut på året. Det nya året kan du inleda med att bjuda upp till vals på den klassiska Wienerafton. Inför Wienerafton kan du dessutom finslipa dansstegen på en kurs i Wienervals!

Vi vill utlova något för alla under jul och nyår på Malmö Live, eller varför inte ett presentkort till någon du tycker om?

Scrolla ner för att läsa mer!

Det här händer under julhelgerna

Santa Baby på Malmö Live
24 - 25 november 2023 295-595 kronor Konsertsalen
Santa Baby
En nostalgisk julkonsert på Malmö Live där Sabina Ddumba, Edda Magnason och Tingsek framför klassiska amerikanska jullåtar med en storbandsorkester.
Luciamorgon på Malmö Live
13 december 2023 140 kronor Konsertsalen
Luciamorgon på Malmö Live
Ta med familj, kollegor och vänner och lys upp decembermörkret med Luciamorgon på Malmö Live Konserthus. Tillsammans med sångare ur bland andra Lunds akademiska kör och Palaestra vokalensemble bjuder Malmö Live på traditionsenligt luciatåg och stämningsfull sång. 
Nalle bjuder in till julkonsert i Nalles luciatåg med MSO
16 - 17 december 2023 100-195 kronor Konsertsalen
Nalles luciatåg
Nallekonsert i jul! Nalle fixar ett luciatåg med sina gosedjur! Hela MSO och barnen i publiken hjälper såklart till att sätta stämningen.
Julstämning för familjen med MSO på Malmö Live
14 - 17 december 2023 100-225 kronor Konsertsalen
Julstämning för familjen
Samla nära och kära på stämningsfull julkonsert! På ett julpyntat Malmö Live Konserthus sätter MSO känslan inramad av Charles Dickens julsaga.
Nyårsgala med MSO på Malmö Live
31 december 2023 145-460 kronor Konsertsalen
Nyårsgala med MSO
Nu är det återigen dags för Malmö SymfoniOrkesters populära nyårsgala på Malmö Live. Fira in det nya året med kvällens värd Henrik Widegren.
Kurs i Wienervals inför Wienerafton på Malmö Live!
5 januari 2024 70 kronor Kuben
Kurs i Wienervals
Inför Wienerafton 2024 på Malmö Live bjuder vi nu in till en kurs i Wienervals! Välkommen till Kuben.
Det har blivit dags att valsa in det nya året igen, när MSO sätter upp Wienerafton 2024
5 januari 2024 175 - 495 kronor Konsertsalen + efterföljande dans i Kubenfoajén
Wienerafton 2024
På Wienerafton bjuder MSO och husets eget Wienerkapell upp till vals. Medryckande toner och virvlande valser fyller Malmö Live – detta vill du inte missa!
An audience photo from a performance at Malmö Live Concert Hall

Presentkort – för dig som vill dela med dig av musiken

Ge bort ett presentkort till någon du tycker om! Med ett presentkort kan du betala hela eller delar av biljetten. Våra konserter kostar mellan 145 - 460 kronor beroende på vilken dag och vilken plats du önskar i konsertsalen. Ett presentkort passar också fint att ge bort i present inför vårt säsongssläpp i vår - på det viset kan du ge bort ett helt år med musik!

Julklappstips

Peer Gynt Malmö SymfoniOrkester

Edvard Griegs klassiker Peer Gynt för stora och små

Följ med på ett äventyr för stora och små! Malmö SymfoniOrkester visar vägen från Malmö Live till norska fjäll och sfinxer i Egypten i Griegs symfoniska klassiker. 

Missa inte Nyfiken på: Bergakungens sal (Peer Gynt) innan konserten, som ger barnen en alldeles egen introduktion till musiken från Peer Gynt

Julklappstips, Alla älskar Eurovision

Glittrande hyllning till Eurovision med MSO, Måns Zelmerlöw, Emmelie de Forest & fler!

I år är det 50 år sedan ABBA vann Eurovision – det vill vi fira med en makalös musikalisk sammanfattning av Eurovision! Upplev Malmö SymfoniOrkester tillsammans med Eurovisionvinnarna Måns Zelmerlöw och Emmelie de Forest och publikfavoriterna Cornelia Jakobs och Moto Boy.

Välkommen på Alla älskar Eurovision – en av vårens stora konsertsatsningar på Malmö Live!

Malmö FF i våra hjärtan

Storslagen konsertsatsning som bygger broar – Malmö FF i våra hjärtan

Välkommen på en storslagen konsertsatstning som bygger broar mellan fotbollen och musiken med hjälp av en rad kända artister och Malmö SymfoniOrkester. 

Malmö FF i våra hjärtan är en musikalisk fest där vi tillsammans hyllar vårt lag Malmö FF, Malmö SymfoniOrkester och vår stad.

Julklappstips, Final Symphony med musik från Final Fantasy, framförd av Malmö SymfoniOrkester

Upplev musiken från FINAL FANTASY® VI, VII och X

Missa inte Final Symphony och chansen att låta Malmö SymfoniOrkester ta dig med på en resa ut ur konsertsalen och in i en av de mest älskade japanska rollsspelsserierna genom tiderna – FINAL FANTASY® VI, VII och X.

Julkalappstips julkula blå Nalleserien

En lekfull introduktion till den klassiska musikens värld

Genom Nalleserien får barn uppleva klassisk musik när Malmö SymfoniOrkester tillsammans med deras maskot Nalle framför symfoniska verk i stora konsertsalen. På ett lekfullt sätt tas barnen på största allvar i mötet med symfoniorkestern och barnen får en fin introduktion till den klassiska musikens värld. 

Senast uppdaterat: 2023-11-22