Måndagsmusiken: Bullret - Perssons Sexa

17 april 2023
Kuben
ca 2 timmar inkl. paus
Malmö Live Konserthus
100 kronor

Måndagsmusiken: Bullret - Perssons Sexa

Med det självbetitlade debutalbumet (2013 Havtorn Records) satte sextetten grunden för sitt färgrika uttryck som inte räds för att måla med djärva penseldrag och sticka ut. Musiken är ömsom skör och ömsom stökig, men har alltid som intention att greppa tag om lyssnaren och att inte lämna någon oberörd. 

I musiken finns en variation från vackert och stillsamt likt naturpoesi, till charmigt stökigt, en oförutsägbarhet som rymmer både skör- och djärvhet. Det gör musiken rik på innehåll, den är både stark och okonventionell och saknar spår av musikalisk fundamentalism och bundenhet” — Bo Bjelvehammar, Tidningen Kulturen.

I samband med releasen av “Vol II” (2016 Havtorn Records) blev Perssons Sexa nominerad till “årets grupp” (2017) vid Sveriges Radio P2:s Jazzkattengala och har sedan dess turnerat i Europa och samarbetat med artister som Lina Nyberg, Lisbeth Diers och Karolina Almgren. Tredje albumet “Vol III” släpptes 2022-09-16.

Perssons sexa: 

Jens Persson - altsaxofon & komposition 
Petter Hängsel - trombon 
Tobias Ekqvist - elgitarr 
Oscar Johansson - piano 
Johannes Vaht - kontrabas 
Kristoffer Rostedt – trummor

Medverkande

Perssons sexa
Perssons sexa är en jazzsextett med medlemmarna Jens Persson på altsaxofon och komposition, Petter Hängsel på trombon, Tobias Ekqvist på elgitarr, Oscar Johansson på piano, Johannes Vaht på kontrabas  och Kristoffer Rostedt på trummor. Tillsammans spelar de musik med influenser från både amerikansk och nordisk jazztradition.
Senast uppdaterat: 2023-03-27