Sebastian Mullaert

Sebastian Mullaert har gjort sig känd världen över för sitt alldeles egna musikaliska formspråk. Verkligt organisk dansmusik, inspirerad av de djupa skogarna, vindlande älvarna och trolska bergsknallar som omger hans hem i Röstånga, vid gränsen till Söderåsens Nationalpark. Mindre känt är att han började sin musikaliska bana som klassisk violinist och pianist.

Sebastian Mullaert har på senare tid blivit allt mer uppslukad av live-framförd improvisation i olika former. Hans senaste album, ”A Place Called • Inkonst“ på Kontra-Musik är en slags resa in i improvisationens och publikupplevelsens värld som inte liknar något annat. Mullaert har också startat Circle of Live, ett nyskapande live-koncept där välkända elektroniska artister improviserar och jammar tillsammans framför fulla dansgolv över hela världen.

Med Natthall fortsätter Mullaert på sin improvisationsfärd. Projektet startade som ett samarbete och sedermera konsert med Tonhalle Orchestra Zurich i Schweiz 2017, i vilken Mullaerts verk tolkades och tonsattes. Från inspelningarna av denna kollaboration konstruerade han sedan grunden till sitt kommande album, som i sin tur kom att agera startpunkt för Natthall.

Senast uppdaterat: 2020-11-10