Olga Gustafson

Född i: Warszawa, Polen 

Började spela violin: Började spela vid 7 års åldern. Egentligen ville jag spela piano men då båda mina föräldrar var violinister föll det sig naturligt att jag fortsatte i det spåret.

Började arbeta i Malmö SymfoniOrkester: 1986

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Musikgrundskola och gymnasium i Warszawa, sen Musikhögskolan i Malmö. Efter det har jag även studerat under en period för professor Milan Vitek i Köpenhamn. 

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? Har väldigt många, de flesta härstammar från tidigare år (1900 - 2000-talet )

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? Har egentligen endast arbetat i MSO utom några enstaka veckor på Malmö Opera (tidigt 90-tal)

Vilken är din favoritkompositör? Det är omöjligt att svara på! När jag var yngre hade jag ett par stycken på min topplista (Beethoven var en av dem) men nu är de betydligt fler. 

Vad föredrar du att göra på din fritid? Nuförtiden är det mycket skogspromenader med hunden där jag bor. Älskar även att läsa böcker och åka rullskridskor. 

Vad är ditt tips på aktivitet i Malmö? Har inte bott i Malmö på evigheter men finns säkert massor att göra där 

Vad är din favoritmat? Det var ju svårt.. Gillar stark mat som thaimat men är allätare. Älskar surströmming men bara 1gång om året!

Varför borde alla lyssna på symfonisk musik: Det öppnar sig nya världar, nya dimensioner. Musik är i sig läkande på många sätt. 

violin 1
violin
Senast uppdaterat: 2021-03-22