Mariano och Bella "Marbella"

Bella Malekian är konstnärlig ledare och VD på mångprisade Malmö Dansakademi som blivit utsedd till Sveriges bästa dansskola och är det första företag som någonsin vunnit två priser på Malmö Näringslivsgala. Som VD har Bella varit finalist som "Årets Unga VD” tre år i rad 2016 & 2017 & 2018 samt hamnade på nummer 12 utav 75 på listan ”Framtidens Kvinnliga Ledare” 2018 i Sverige. En av hennes stora bedrifter är bland annat att ha fått den stora äran att bli en officiell ”TEDx" talare med hennes föreläsning ”Be your own cheerleader”.  Idag föreläser hon under talarnätverket ”Snackare”, jobbar som Företagsrådgivare på Nyföretagarcentrum Sverige och har blivit personligt inbjuden på officiell ”Sverige middag” på Kungliga Slottet i Stockholm med hela kungafamiljen för hennes bedrifter och stora påverkan på Svenska samhället.  

Inom dans har hon tillsammans med sin danspartner Mariano Neris från USA och deras elever vunnit många SM-titlar och över 130 världsmästerskap titlar inom dans i en rad olika dansstilar! Mariano Neris är ett stort namn inom dansvärlden och har turnerat runt världen i över 15 år. Förutom att vara professionell dansare, coach och koreograf så är han även utbildad musiker på Berkley Collage of Music i Boston USA och har spelat med världsartister som "Earth, Wind and Fire" och Aretha Franklin! Mariano har även koreograferat och dansat för stora artister t.ex. NG2 och Elvis Crespo musik video “Tenia Que Acabar” filmad i Puerto Rico. Marianos specialitet är att coacha nya dansare för att kort därefter lyckas tävla i världsmästerskap och dessutom vinna! 

Förutom att driva Malmö Dansakademi så turnerar Mariano och Bella runt hela världen för att undervisa, uppträda, vidareutbilda sig, tävla och/eller döma samt föreläsa flera gånger i månaden. ”MarBella” är dessutom de enda i Europa som fått äran att uppträda som deras officiella dansare med några av de största artisterna i världen som El Gran Combo de Puerto Rico,  Los 4, Oscar D’ León, La India, Victor Manuelle, Elvis Crespo, Gilberto Santa Rosa, Ritchie Ray & Bobby Cruz, Tito Allen, Andy Montañez, Tito Nieves, Alexander Abreu, Los Van Van, Charlie Aponte, Don Perigñon & La Puertorriqueña, Luis Perico Ortiz, Roberto Lugo, Havana D’primera, Conjunto Clasico, Domingo Quiñones m.fl.

"Marbella", danspedagoger i Wienerdans för Kurs i Wienerdans
Pedagoger
Senast uppdaterat: 2024-01-19