Linnea Andersson Meilink

Född i: [add place], Sverige.

Vilket år började du spela violin? När jag var 2,5 år fick jag följa med och titta på en fiollektion på Lilla Akademien. Pojken som spelade var Andrej Power, dagens konsertmästare i Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Trots att jag var så liten blev jag oerhört inspirerad och ett år senare fick jag själv äntligen börja spela. Efter det har det bara varit fiolen och musiken som gällt!

När började du arbeta i Malmö SymfoniOrkester: Januari 2021

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Kungl. Musikhögskolan i Sthlm​, Masterexamen år 2018 - För Professor Henryk Kowalski och Professor Jannica Gustafsson. Kungl. Musikhögskolan i Sthlm​, Kandidatexamen år 2015 - För Professor Henryk Kowalski. Lilla Akademiens Musikgymnasium ​Examinerad år 2012 - För Nina Balabina.

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? Då jag precis kommit till MSO har jag inte hunnit skapa mig några minnen än, men det första jag slogs av var hur varm och härlig stämningen var i orkestern. Jag kände mig genast hemma!

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? Jag har vikarierat i violinstämma, som stämledare och alternerande konsertmästare i Västerås Sinfonietta, Norrlandsoperan, Gävle Symfoniorkester och Kungliga Hovkapellet i Stockholm.

Vilken är din favoritkompositör? Sjostakovitjs, Prokofiev, Glass, Brahms, Wagner, Puccini och så många mer!

Vad föredrar du att göra på din fritid? Jag tycker om att promenera, läsa, spela datorspel med vänner och smygöva på trumpet.

Vad är ditt tips på aktivitet i Malmö? Passa på att äta falafel? Mycket bättre falafel än i Stockholm!

Vad är din favoritmat? Indiskt!

Varför borde alla gå och lyssna på symfonisk musik? Det är något väldigt speciellt med att sitta i en konsert- eller operasal och låta sig uppfyllas av allt ljud och alla klanger. Det tar över ens sinnen på ett sätt som inte går att förklara. Varför inte testa att gå och lyssna på Stravinskijs ”Våroffer” eller Puccinis ”Madama Butterfly”, jag lovar att det inte kommer att gå att värja sig mot stormen av känslor inom dig. Oavsett om det är sorg, glädje eller bara ett inre lugn.

Placeholder MSO
stämledare - violin 2 (vikarie)
violin
Senast uppdaterat: 2021-03-31