Leif Segerstam

Leif Segerstam är en av de mest mångsidiga och intressanta musikaliska talangerna från våra nordiska länder. Han är älskad och respekterad av branschen, publiken och kritikerna. Leif Segerstam är musik!

Segerstam började sina studier vid Sibelius-Akademin hemma i Helsingfors med violin, piano, komposition och dirigering och avslutade med en dirigentexamen på Juilliard School of Music i New York. Han inledde sin karriär i operahusen i Helsingfors, Stockholm och Berlin, Metropolitan New York, La Scala, Covent Garden, Teatro Colon, Köln, Geneve, Hamburg, München, Salzburg Festival med flera. Den internationella karriären har konstant rullat på i en enorm fart. Segerstam vinner priser och har spelat in mängder av musik. I hans diskografi hittar du inte bara operor utan även kompletta symfonier av Mahler, Sibelius, Brahms och Nielsen samt Scriabin, Schnittke och Allan Pettersson.

Det finns nog inte många operahus eller orkestrar i världen som inte Leif Segerstam arbetat i. Som chefsdirigent och konstnärlig ledare i bland annat Helsingfors, Stockholm, Malmö, Berlin och Köpenhamn har han också påverkat musiklivet i stort. Leif Segerstam är en förkämpe för skandinavisk musik. Han har visat en exceptionell kreativitet som kompositör och har för närvarande skrivit trehundratre symfonier, trettio stråkkvartetter, tretton violinkonserter och fyra pianokonserter samt kammar- och vokalmusik.

dirigent
Senast uppdaterat: 2020-11-12