Johann Soustrot

Född i: Narbonne, Frankrike

Började spela violin: 1993. Jag var för liten för att komma ihåg varför jag valde detta instrument (jag var bara 3 år gammal).

Började arbeta i Malmö SymfoniOrkester: 2014

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Jag har tagit fler examen från musikkonservatoriet i Frankrike, efter det spelade jag för Jean Lenert vid Schola Cantorum i Paris för mer orkestercentrerad formation.

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? Mitt bästa minne var när jag var solist med MSO under Bach-festivalen, där jag spelade solo i Violin och oboe konserten. 

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? Min första spelning med en professionell orkester var i Toulouse, Frankrike - Orchester du capitole, i andra fiolstämman Jag har även varit med och bildat en kammarorkester med mina vänner för sommarfestivaler i Frankrike.

Vilken är din favoritkompositör? Jag har för många favoriter för att bara nämna en men R. Strauss, G. Mahler, J. Brahms finns bland mina favoriter. 

Vad föredrar du att göra på din fritid? När jag inte tränar åker jag gärna MC, leker med mina katter, spelar spel, fiskar och tittar på konserter. 

Vad är din favoritmat? Det mesta som jag lagar själv, men framför allt fransk mat.

Varför borde alla gå och lyssna på symfonisk musik? Att lyssna på en orkester framträda live ger dig en annan uppfattning om musiken, med vibrationerna i baserna i golvet, mässingens kraft och slagverk och finess i strängavsnitten, det är en upplevelse du inte kan uppleva medan du tittar på din dator eller TV. 

violin 1
violin
Senast uppdaterat: 2021-03-11