Johann Soustrot

Född i: Narbonne, Frankrike

Började spela violin: Jag började spela 1993. Jag var för liten för att komma ihåg varför jag valde detta instrument (jag var bara 3 år gammal).

Började arbeta i Malmö SymfoniOrkester: År 2014

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Jag har tagit flera examen från musikkonservatoriet i Frankrike, efter det spelade jag för Jean Lenert vid Schola Cantorum i Paris för en mer orkestercentrerad formation.

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? Mitt bästa minne med Malmö SymfoniOrkester var när jag var solist under Bach-festivalen, där jag spelade solo i Violin- och oboe konserten. 

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? Min första spelning med en professionell orkester var i Toulouse, Frankrike - Orchester du capitole, i den andra fiolstämman Jag har även varit med och bildat en kammarorkester med mina vänner för sommarfestivaler i Frankrike.

Vilken är din favoritkompositör? Jag har för många favoriter för att bara nämna en men R. Strauss, G. Mahler, J. Brahms finns bland mina favoriter. 

Vad föredrar du att göra på din fritid? När jag inte tränar åker jag gärna på min MC, leker med mina katter, spelar spel, fiskar och tittar på konserter. 

Vad är din favoritmat? Det mesta som jag lagar själv, men jag gillar framför allt fransk mat.

Varför borde alla gå och lyssna på symfonisk musik? Att lyssna på en orkester som framträder live ger dig en annan uppfattning om musiken, med vibrationerna i baserna i golvet, med mässingens kraft och slagverk och finess i strängavsnitten, det är en upplevelse du inte kan uppleva medan du tittar på din dator eller på din TV. 

Johann Soustrot
violin 1
violin
Senast uppdaterat: 2023-06-12