Elinor Fryklund

Elinor är operasångerska och arbetar som sångpedagog på Klassiska Musikskolan samt musikhögskolan i Malmö. Hon leder Malmö Operas barnkör och under förra säsongen sjöng hon även rollen som Thalia i föreställningen En kväll med Thalia på Malmö Opera.

Hon har medverkat i opera samt operettföreställningar framför allt i Danmark och Skåne och i somras kunde vi se henne i KammarOperaSyds uppsättning av Operettsagan Askungen som en av de elaka systrarna.

Elinor har jobbat med projekt Rösträtt sen 2011 och sjunger ute på förskolor med både barn och pedagoger. Hon föreläser om hur viktigt det att barn får möjlighet att sjunga utifrån sina förutsättningar samt utbildar och inspirerar pedagogerna att fortsätta sjunga på ett skonsamt sätt med barnen.

Elinor är även konstnärlig ledare för Rösträtt, Unga Musik i Syd, där nio sångcoacher nu arbetar med barnen och deras sång tillsammans med sina pedagoger.

 

Gosedjur: Missan var en ljustrosa liten katt som nu mest är vit till färgen. Hon är idag över 40 år, men är fortfarande mjuk och kan trösta när man känner sig leden.

Fotografi på operasångerskan Elinor Fryklund
Senast uppdaterat: 2023-09-08