Annika Carlsson

Annika Carlsson började sin karriär som industridesigner. Numera arbetar hon brett med konstnärlig gestaltning, främst som frilansande scenograf, kostymör och illustratör, med studio i Malmö. 

Som scenograf och kostymör har Annika främst arbetat inom teatern med föreställningar för bland annat Malmö Stadsteater, Västmanlands teater, Teater 23, Moomsteatern och Månteatern. Det senaste året har hon bland annat arbetat med uppsättningarna Att räkna till noll på Teater 23, En familj på Malmö stadsteater och Födelsebevis Danilo Kis på Teater Theatron, samt dansföreställningen TÅR för Kroppsklubben. 

Annika har illustrerat barnboken Lika olika, av Per Törnqvist och är hösten 2024 aktuell som illustratör till boken Doris dag av Ann Gomér. 

Annika är även formgivaren bakom en av Malmös populäraste temalekplatser; Teaterlekplatsen i Pildammsparken, ett arbete som kombinerade hennes olika områden. Hon har också gjort lekparken Linnés värld i Växjö, en park där lekattraktionerna hämtar inspiration i blomsterriket och det 1700-tal Carl von Linné levde och verkade i. 

Oavsett genre så präglas hennes bilduniversum, två- eller tredimensionellt, ofta av en smittande lekfullhet, konstnärlig uppfinningsrikedom och en förkärlek för färg.

scenograf och illustratör
Senast uppdaterat: 2024-03-26