Adam Wozniak

Född i: Kraków, Poland 

Började spela cello: Jag började spela 1997. Det fanns ingen ledig plats för att börja med slagverk, vilket jag egentligen ville spela. Det fick bli cello istället - vet inte riktigt varför jag valde cello.

Började arbeta i Malmö SymfoniOrkester: 2017

Hur ser din utbildningsbakgrund ut? Musikskola i Kraków, kandidat- och masterexamen på Academy of Music i Kraków. Jag har också studerat i Lübeck Tyskland samt doktorandstudier i kammarmusik i Katowice, Polen. 

Vilket är ditt favoritminne från tiden i MSO? Det måste vara turnén till Italien 2020 precis innan världen gick i lock-down pga. coronaviruset. 

Vilka andra orkestrar/ensembler eller sammanhang har du spelat i? Jag arbetade nästan två år på Sinfonietta Cracovia innan jag kom till Malmö. Förutom det har jag även spelat i många kammarmusikprojekt och solokonserter runt om i Europa.  

Vilken är din favoritkompositör? Jag vet inte om jag har någon specifik, men Sjostakovitj, Penderecki, Tjajkovskij och Schumann är bland mina favoriter. 

Vad föredrar du att göra på din fritid? Jobbar gärna med träsnickeri, mest träskedar och koppar. Åker också skateboard och vandrar i naturen.

Vad är ditt tips på aktivitet i Malmö? Att åka skateboard, absolut!  

Vad äter du helst? Indiskt, italienskt och asiatiskt.

Varför borde alla gå och lyssna på symfonisk musik? Den har kraften i outtalade ord, extrema känslor och vackra historier. Det ger glädje, kärlek, sorg, ilska och alla andra känslor som hålls i våra sinnen.

Adam Wozniak
Cello
Cello

Mer innehåll med Adam Woźniak

Adam Wozniak

Video: MSO bakom musiken: Adam Woźniak

Senast uppdaterat: 2024-03-13