Meny

Malmö Kulturskola

Sedan några år tillbaka samarbetar Malmö Live, Malmö SymfoniOrkester och Malmö Kulturskola. Dessutom har Kulturskolan lagt en del av sin verksamhets konserter i de olika konsertsalarna på Malmö Live.

Föreställningar

En stor del av Malmö Kulturskolas föreställningar hålls på Malmö Live. Som exempel kan nämnas kulturskolans årliga vårföreställning, Världens Barn-galan och Sida vid Sida.

 

El Sistema & Malmö SymfoniOrkester

Sedan starten av första El Sistema-verksamheten på Kroksbäcksskolan och Holmaskolan 2013 samarbetar MSO med Malmö Kulturskola kring El Sistema. Medlemmar ur orkestern fungerar regelbundet som inspiratörer ute i verksamheten och vid olika tillfällen medverkar El Sistema-elever tillsammans med MSO, till exempel under Sida vid sida-konserterna.

 

El Sistema är en form av musikundervisning från Venezuela där musiken används som ett verktyg för social och mänsklig utveckling. Metodiken är etablerad i över 50 länder i världen och engagerar idag hundratals barn i Malmö på flera olika skolor.

 

Läs mer om kulturskolans El Sistema genom att klicka här

 

Tvåornas Kör

Sångglädje i massor blir det när Tvåornas Kör övar och uppträder. Tvåornas Kör består av alla tvåor i Malmö stad. Efter att ha övat tillsammans med kulturskolans lärare Catrin och Margareta, och själva i klassrummet, under en termin samlas tvåorna upp till gemensamma konserter i stora konsertsalen på Malmö Live. Trehundra tvåor på scen vid varje konsert och en hejdundrande feststämning i lokalen!

 

Läs mer om Tvåornas Kör genom att klicka här

 

Är du intresserd av att läsa mer om Malmö Kulturskola, gå till: http://www.malmo.se/kulturskolan

Senast uppdaterad 2020-06-08