Här får du tillsammans med våra musikpedagoger prova på att experimentera och samspela med ljud i en lugn och stämningsfull miljö. Du får även spela olika orkesterinstrument t.ex. violin och trumpet. Fokus har satts på att göra musiken tillgänglig. Inträdet är fritt och en biljett gäller för en vuxen och ett barn.

Kom i god tid, då insläpp sker på utsatt tid.

Namnet Okii Nami kommer från japanskans ord för ”havsvåg” och det syftar på ljudvågornas rörelser och Malmö Lives närhet till havet. Även på andra plan har inspirationen kommit från Japan. Utanför rummet hänger stora origamifåglar. Men istället för de japanska tranorna hänger vikta fiskmåsar som en förankring i svensk miljö. Rummet är formgivet av barnkulturdesignern Sara Stiber och scenografen Ilkka Häikiö.

För de barn som inte har åldern inne finns det en egen avdelning där de också får prova instrument. På vardagar fylls Okii Nami av skolklasser inom ramen för Malmö Lives Skapande Skola-projekt ”Symfonikursen Live” för årskurs 4 och 5. 

  

Vi stödjer Okii Nami-verksamheten

Okii Nami genomförs med finansiellt stöd från Sparbanksstiftelserna SkåneFärs & Frosta och FinnSwedbank samt Elly Berggrens stiftelse.

Senast uppdaterat: 2021-02-15