Marja-Liisa Öberg och hennes två söner, inne i konsertsalen på Malmö Live Konserthus

Båda pojkarna tar det numera helt naturligt att gå på konsert och det började med att hon letade efter ett sätt för barnen att komma i kontakt med musiken.
– Jag startade med att gå med vår äldste son på Nallekonserterna, säger Marja-Liisa.

Hon har några konkreta råd för föräldrar som funderar på att ta med barnen på konsert:
– Gå på det som är åldersanpassat men ha samtidigt förtroende för barnet. Jag litade helt på att August skulle uppskatta musiken och trivas i konsertsalen och förresten är det ju inte farligt om de somnar heller.

Marja-Liisa kommer ursprungligen från Estland och hon blev nyfiken på andra i klassen som spelade instrument. Hon började spela piano.
– Sedan gick jag musikskolan och hade klarinett som tillvalsinstrument. Jag sjöng också i kör och har uppträtt både i tävlingar och på stora scener, en vanlig musikalisk bakgrund i Estland.

2015 mötte hon sin blivande man och sedan sex år är det Lund som är hemma för familjen som nu utökats med ytterligare ett barn, en flicka på 2 år.
– Det är oftast jag som går på konserterna men ibland går min man med barnen.

Här inflikar Teodor:
– Det är kul med konserter, och det år såå många musiker, säger han och berättar sedan med inlevelse om vad som hände Nalle.
Storebror August suckar och förklarar hur historien egentligen var.
– Jag går hellre på vuxenkonserterna. Som senast den spanska konserten med den duktiga gitarristen.

Marja–Liisa tycker att alla konserter hittills varit fantastiska och att programmet är roligt och varierat. Hon tycker att det är bra med abonnemangen:
– Då vet jag att jag bokat, det finns i kalendern. Det är också roligt att välja en serie med något jag annars kanske inte valt. Jag tycker om att bli överraskad!

Jane af SandebergMARJA-LIISA ÖBERG

ABBONEMANG: Torsdagsfavoriter med August, 7 år, Nalleserien med Teodor, 5 år

FAVORITSTYCKE: Symfoni nr 8 av Schubert, den som kallas Den ofullbordade.

Dyk in i musiken – Konsertserier

Promobild, Torsdagsfavoriter säsongen 2024-25

Torsdagsfavoriter

Vi har satt samman en serie med utvalda pärlor och några överraskningar för dig som vill vara säker på att få uppleva det bästa ur säsongen. Här får du fyra konserter, två på hösten och två på våren. 
 
Klicka här för att läsa mer!

Promobild, Nalleserien jubileumssäsongen 2024-25

Nalleserien

Fyra nallekonserter med 20% rabatt! Nallekonserterna är för barn och deras vuxna och utforskar den klassiska musiken på ett lekfullt sätt. Den här säsongen får ni bland annat vara med när Nalle möter Mozart och hur han firar MSO med ett storslaget kalas! 

Klicka här för att läsa mer! 

Senast uppdaterat: 2024-05-22