Meny
Upplev en gnistrande jul och nyår på Malmö Live

Upplev en gnistrande jul och nyår på Malmö Live

Jul och nyår är gemenskapen och upplevelsernas tid, vilket årets fullspäckade jul- och nyårsprogram symboliserar. Här finns något för musikälskare i alla åldrar. Stämningsfulla julkonserter med stjärnklara solister följt av ett storslaget och festligt nyårsfirande. 

Julstämning för familjen med Malmö SymfoniOrkester och gäster

5 - 6 december kl. 19.00 & 8 december kl. 18.00


När julen närmar sig har det blivit en kär tradition att Malmö SymfoniOrkester tillsammans med solister bjuder in till en stämningsfull stund på Malmö Live. I år intar solisten Sabina Zweiacker scenen tillsammans med Henrik Ståhl. Sabina är en återkommande solist i Nordens främsta symfoniorkestrar och konsertens presentatör Henrik är skådespelare och författare med 20 år bakom sig som kreatör av svensk barnfilm, litteratur och tv. Tillsammans med Malmö SymfoniOrkester bjuder de på en magisk stund fylld av glädje och julstämning för hela familjen.

 

Sabina Zweiacker

 

En fröjdefull jullunch återvänder

7 - 15 december


Förra årets uppskattade En fröjdefull jullunch är tillbaka. I år med två av landets själfullaste musiker, Sofia Karlsson och Martin Hederos. Njut av en rofylld jullunch med stämningsfulla toner och gnistrande musik. Sofia har med sin unika röst mottagit fyra Grammis, och genomfört otaliga hyllade liveframträdanden. Martin Hederos är en av Sveriges mest erkända låtskrivare och musiker. Tillsammans utgör de en folkkär julduo som traditionsenligt ger sig ut på en fullsatt julturné, och i år har vi glädjen att välkomna dem till Malmö Live.

 

Nalle avslutar året med Nalles julstämning

7 december kl. 11.00, 13.00, 15.00 | 150 kr


Nalles julstämning bjuder på omtyckta julklassiker och överraskningar som passar hela familjen. Julstämningen blir total när ett Luciatåg kommer på besök och fyller konsertsalen med sina magiska toner. Skönsången står solisten Sabina Zweiacker för och konferencier Henrik Ståhl bjuder på fantastisk underhållning även på Nalles julstämning.

 

Nyårsgala 2019

 

Festlig nyårsgala på Malmö Live

31 december kl. 14.00 & 17.00


Varmt välkommen att fira in det nya året med Malmö SymfoniOrkester. I år sparar vi inte på krutet, det bjuds på dansanta verk, glitter och sagolika solister i form av Alexandra Büchel och Fredrik Zetterström. Dirigenten Samuli Örnströmer (mångårig solocellist och dirigent för MSO) leder med varm hand orkestern och festpubliken in i det nya året.

Under konserten bjuds det bland annat på Mozart, Bernstein, Chatjaturjan och Smetana – stycken som doftar dans, fest och pampig nyårskänsla. Välj mellan vår matinéföreställning 14.00 eller vår kvällsföreställning 17.00 där du dessutom kan njuta av ett glas bubbel i pausen. Det blir storslaget och sentimentalt i en och samma galakonsert. 

 

Trettondagsafton firar vi traditionsenligt med wienermusik

5 januari kl. 18.00


Kvällen börjar i konsertsalen med virvlande valser och mäktiga marscher med Malmö SymfoniOrkester och solister. Med violinen i hand dirigerar Rainer Honeck, konsertmästare i Wiener Philharmoniker som vi ser i de TV-sända konserterna från Wien på nyårsdagen. När konserten är över är det dags för dans i Malmö Lives foajé till Malmö SymfoniOrkesters eget wienerkapell, som denna afton gör sitt enda framträdande för året i en hyllning till Straussvalsernas stad.

 

Senast uppdaterad 2019-11-20

Läs också

Gå direkt till evenemangen!

Malmö SymfoniOrkester

Malmö SymfoniOrkester

Malmö SymfoniOrkester

Malmö SymfoniOrkester

Malmö SymfoniOrkester