Meny
Nu är det klart: Harry Potter och Fången från Azkaban™ på Malmö Live

Nu är det klart: Harry Potter och Fången från Azkaban™ på Malmö Live

Malmö SymfoniOrkester fortsätter traditionen med tredje Harry Potter-filmen.

Äntligen kan alla Harry Potter-fans andas ut! Nu är det klart att filmkonsertserien kommer tillbaka till Malmö Live redan tidigt i höst.

Efter utsålda hus för de två tidigare filmerna i serien är det dags för den tredje filmfesten – ”Harry Potter och Fången från Azkaban™”. Den 29, 30 och 31 augusti framför Malmö SymfoniOrkester stjärnkompositören John Williams oförglömliga filmmusik live, samtidigt som filmen visas i HD-kvalitet på konsertsalens gigantiska filmduk. Musiken till just denna film är särskilt hyllad och nominerades till en Oscar 2005. Den karismatiske Timothy Henty återkommer som dirigent för Malmö SymfoniOrkester, och kören VOS under ledning av Robert Bennesh sprider med sina 40-tal körsångare extra magi över upplevelsen. 

I "Harry Potter och Fången från Azkaban™" följer vi Harry Potters tredje år på Hogwarts. Här möter Harry, Ron och Hermione den förrymda fången Sirius Black och de lär sig hantera en hippogriff, den formskiftande Boggart samt att behärska spådomens konst. Harry Potter måste också stå emot själutsugande dementorer, lura en farlig varulv och hantera sanningen om Sirius och hans förhållande till Harry och Harrys föräldrar. Filmen rekommenderas från 11 år och visas med engelskt tal samt svensk undertext.

 

Filmkonserten Harry Potter och Fången på Azkaban™ presenteras av Hus, CineConcert och Warner Bros. Consumer Products i samarbete med Malmö Live Konserthus och Malmö SymfoniOrkester.

 

BILJETTSLÄPP: Tisdag 26 mars kl. 12.00

 

Senast uppdaterad 2019-03-25

Läs också

Relaterade event