Dirigent Martyn Brabbins dirigerar Malmö SymfoniOrkester

Den internationellt erkände Martyn Brabbins kommer från en position som musikchef för English National Opera, och gästar regelbundet San Francisco Symphony, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Tokyo Metropolitan Symphony och BBC Symphony Orchestra. Han har även en rik erfarenhet från flera internationella operahus bl a La Scala i Milano, Bayerische Staatsoper i München och regelbundna uppdrag vid operahusen i Lyon, Amsterdam och Antwerpen.

- Jag är oerhört glad över att kunna utse Martyn Brabbins till ny chefdirigent för Malmö SymfoniOrkester för tre säsonger, säger Erik Mikael Karlsson, VD och konstnärlig ledare för Malmö Live Konserthus. Martyn är en enormt erfaren dirigent med internationellt renommé och han har varit en ledande figur i brittiskt musikliv under decennier. Martyn har en tydlig konstnärlig profil, ett modernt och inkluderande ledarskap som passar som hand i handske till det konserthus jag vill skapa – ett dynamiskt, internationellt konserthus med stark lokal förankring som omfamnar en musikalisk bredd, teamwork och en konstnärlig kvalitet på högsta nivå.

Brabbins har gästat Malmö SymfoniOrkester flera gånger genom åren, senast då han med kort varsel fick ersätta Sir Andrew Davis efter dennes bortgång i april. Den konserten lämnade ett starkt intryck hos både symfoniorkestern och publiken på plats i konsertsalen på Malmö Live. Sedan flera år tillbaka är Brabbins en uppskattad del av BBC Proms och som i en hyllning till dirigenten lät man 14 nutida kompositörer skiva en födelsedagshymn till honom 2019.

- Det är en stor ära att bli tillfrågad om att bli chefsdirigent för Malmö SymfoniOrkester, säger Martyn Brabbins. De senaste åren har jag haft flera inspirerande och musikaliskt fulländade samarbeten med MSO. Det finns ett djupt engagemang i hela organisationen där man strävar efter att tillsammans nå de starkaste musikaliska uttrycken, och symfoniorkesterns underbara hem, Malmö Live, har en konsertsal av högsta kvalitet. Det är med stor entusiasm som jag ser fram emot att skapa musik tillsammans med musikerna, där vi tillsammans ska bygga vidare på den hundraåriga tradition som symfoniorkestern bär i Malmö och skapa än starkare band med de som bor i staden. Jag tror på musiken som en grundläggande kraft i livet och i kulturen, och som sådan får den en allt viktigare roll för varje dag som går.

- Jag vill avsluta med att tacka mina kollegor i orkestern, på orkester- och programavdelningarna för ett bra och väldigt konstruktivt samarbete i processen som ledde fram till att vi nu kan presentera Martyn Brabbins som vår nye chefdirigent, säger Erik Mikael Karlsson.
 

Du kanske också är intresserad av

Infruset - Själens Skrubbsår av Malmö Live Konserthus och Geshgore tillsammans med bland annat Björn Dixgård och Malmö SymfoniOrkester
Publicerad: 2024-06-25

Ren lyx att få spela med MSO about

En av våra mest kända sångare och låtskrivare, Björn Dixgård, hade aldrig spelat med en symfoniorkester innan premiären av Infruset – Själens skrubbsår.

Läs mer about Ren lyx att få spela med MSO
Ewa-Gun Westford i foajén på Malmö Live Konserthus
Publicerad: 2024-04-18

MSO har blivit en del av min livsresa about

Malmö SymfoniOrkester och den klassiska musiken har blivit en livsstil för Ewa-Gun Westford. Abonnemang på en konsertserie har hon haft i över 40 år. – MSO har blivit en del av min livsresa, det här är verkligen min symfoniorkester.

Läs mer about MSO har blivit en del av min livsresa
Infruset - Själens Skrubbsår av Malmö Live Konserthus och Geshgore tillsammans med bland annat Björn Dixgård och Malmö SymfoniOrkester
Publicerad: 2023-11-29

Publiksuccén Infruset med Björn Dixgård och Malmö SymfoniOrkester kommer till Dalhalla 2024 about

Musikföreställningen Infruset – Själens Skrubbsår – blev en succé när den uruppfördes på Malmö Live Konserthus. Med sju slutsålda föreställningar skapade den magi hos såväl publik som kritiker. Snart möter Infruset ny publik på Dalhalla, Rättvik.

Läs mer about Publiksuccén Infruset med Björn Dixgård och Malmö SymfoniOrkester kommer till Dalhalla 2024
Senast uppdaterat: 2024-06-12