Meny
Malmö SymfoniOrkester på Europaturné 2018

Malmö SymfoniOrkester på Europaturné 2018

DRESDEN, ANTWERPEN, AMSTERDAM OCH HAMBURG

MSO ger sig i sommar ut på en turné med besök i Dresden, Antwerpen, Amsterdam och Hamburg. Orkestern kommer tillsammans med fyra sångsolister och Tysklands främsta kör, den 73 stämmor starka MDR Rundfunkchor, framföra praktverket ”Fausts fördömelse” av Hector Berlioz.

– Det är oerhört hedrande att Malmö SymfoniOrkester blivit inbjuden av Europas främsta konserthus i ett riktigt prestigefyllt projekt med världsbarytonen Bryn Terfel tillsammans med fler solister och stor kör. Sammanlagt blir det nästan 200 medverkande på scen, säger Per Hedberg som är programchef för Malmö SymfoniOrkester.

 

De resurser som krävs för att framföra ”Fausts fördömelse” gör att verket väldigt sällan framförs och stor publik är därför att räkna med i både Tyskland och Holland. Violinisten Britt Forsströmson i MSO ser att turnén kommer att bli en berikande upplevelse för orkestern på flera plan: 

 

– Dels är det så klart ett fantastiskt tillfälle för oss att få möta en ny publik i flera storstäder och inspirerande att få arbeta tillsammans med en så duktig kör och berömd baryton, dels är det utvecklande för orkestern att spela samma verk så många gånger under olika akustiska förhållanden.

 

Att MSO kommer att spela i konserthus som Amsterdams världsberömda Het Concertgebouw och Hamburgs Elbphilharmonie innebär också bra exponering för Malmö stad, som redan påbörjat diskussioner med Hamburg om ett mer omfattande kulturellt utbyte i framtiden.

 

– Konsertsalarna MSO besöker är alla fyra bland Europas tio främsta, dit förhoppningsvis snart även Malmö Live kommer att räknas. Den här turnén kan bidra till det, säger Jesper Larsson som är vd och konserthuschef på Malmö Live.

 

Turnéplan

1 juni - Dresden, Semperoper

3 juni - Antwerpen, Queen Elisabeth Hall

4 juni - Amsterdam, Het Concertgebouw

5 juni - Hamburg, Elbphilharmonie

 

Photo Elbphilharmonie: Michael Zapf

Läs också