Morgonkonsert på Malmö Live

Paus, som i år är en del av Malmö Live Konserthus temaår och satsning på kultur och hälsa, har syftet att genom musik skapa ögonblick av stillhet, eftertanke och återhämtning. Höstens konserter innebar en succé där tusentals Malmöbor hittade till konsertsalen för att njuta av de kostnadsfria morgonkonserterna. I vår fortsätter konceptet med fyra nya spännande artister.

- Morgonkonserterna är Malmö Lives egna konsertformat som vi var först med, och då det till en början möttes av en del tvivel likt "vem vill gå på konserter tidigt på morgonen?" är vi nu mycket glada över att så pass många uppskattar serien. Vi är dock inte förvånade, eftersom vi tror att människor behöver kraften i musiken då den för många innebär tid för återhämtning och reflektion, säger Karin Karlsson, programchef Malmö Live Konserthus.

Vårens morgonkonserter
Sångaren, gitarristen och låtskrivaren Christian Kjellvander inleder årets serie med en intim konsert den 18 januari. Därefter intar studenter från Musikhögskolan i Malmö scenen den 15 februari för en konsert fylld av vackra och meditativa toner från Östeuropa och Mellanöstern.

Den 15 mars är det dags för Jacob Karlzon, som är en av Sveriges mest kända jazzpianister, att ta plats på scenen. Han bjuder då på unika improvisationer och tolkningar av Tjajkovskijs odödliga kompositioner. På vårens sista morgonkonsert blir det stämningsfull körsång med Lunds akademiska kör och Palaestra Vokalensemble den 12 april.

En som regelbundet går på Malmö Lives morgonkonserter är Lena Persson som arbetar i närheten av konserthuset:

- När jag upptäckte morgonkonserterna på Malmö Live förgylldes vardagen. Att få njuta av en lugn stund med vacker musik innan jobbet har gett mig mycket mer energi och kraft. Konserterna startar redan kvart över åtta och är bara 30 minuter långa så det blir en perfekt start på dagen, säger Lena Persson.

Boka fribiljetter till vårens Pauskonserter

18 januari 2023 Fribiljett Konsertsalen
Paus: Morgonkonsert // Christian Kjellvander
Välkommen på vårens första morgonkonsert på Malmö Live – denna morgon med gitarristen och låtskrivaren Christian Kjellvander.
15 februari 2023 Fribiljett Konsertsalen
Paus: Morgonkonsert // Folk & världsmusik
Denna morgon fylls med vackra och meditativa toner med studenter från Folk- och världsmusiklinjen på Musikhögskolan i Malmö.
15 mars 2023 Fribiljett Konsertsalen
Paus: Morgonkonsert // Jacob Karlzon
Välkomna på morgonkonsert där jazzpianisten Jacob Karlzon bjuder på unika tolkningar av Tjajkovskijs odödliga verk.
12 april 2023 Fribiljett Konsertsalen
Paus: Morgonkonsert // Körmusik
Stämningsfull körsång på hög nivå när Palaestra Vokalensemble och musiker avslutar vårens PAUS-serie på Malmö Live.

Du kanske också är intresserad av

Publicerad: 2023-04-05

Körsångare sökes till Flammenwerfer about

Musikdramaföreställningen Flammenwerfer får urpremiär på Malmö Live i mars 2024 och fortsätter sen närmast till Dt Konglige Teater i Köpenhamn och Musikhuset Århus.
För musiken svarar tyske elektro-klassiske kompositören Nils Frahm och ikoniske multikonstnären Blixa Bargeld som även gör den ledande rollen. Scenvana körsångare söks nu till uppsättningen och bjuds in till audition den 22 maj.

Läs mer about Körsångare sökes till Flammenwerfer
Publicerad: 2023-03-31

Guidad visning på Malmö Live about

Är du nyfiken på huset Malmö Live? Vilken konsertsal är Malmö Lives stora konsertsal modellerad efter? Nu berättar vi allt!

Läs mer about Guidad visning på Malmö Live
Publicerad: 2023-03-08
Senast uppdaterat: 2023-01-13