Ljuva sommartid

I år får den emellertid digital premiär lördagen den 29 maj genom ett samarbete mellan Malmö Live Konserthus och Sydsvenskan. Ljuva Sommartid vill fånga stämningen och förväntningarna som finns inför en sommarledighet, precis som vid en skolavslutning – fast för vuxna. Det blir ett fint tillfälle att inviga sommaren med musik, glädje och gemenskap.

På scenen möter vi Malmö SymfoniOrkester under ledning av Alexander Hanson som tillsammans med sångerskan Frida Öhrn och den grammisnominerade vokalensemblen Åkervinda bjuder på ett program fyllt av svenska kompositörer och låtskrivare. Frida Öhrn framför både klassiska låtar som Himlen är oskyldigt blå och Jag ger dig min morgon kombinerat med hits som Release me.

Med sitt unika uttryck och förtrollande scennärvaro framför Åkervinda dessutom vackra sånger som I denna Ljuva sommartid och Den blomstertid nu kommer blandat med ljuv folkmusik som berör. Programvärd för kvällen är den folkkära Malmö-sångerskan och programledaren Miriam Aïda.

- Det finns mycket musik som speglar sommaren med alla dess förväntningar på gemenskap, ledighet, naturens skörhet och skönhet. Vi har länge velat starta en ny sommartradition, ett koncept som fångar detta livselexir och jag hoppas att det faller väl ut, säger Karin Karlsson, programchef Malmö Live Konserthus.

Ljuva Sommartid är ett livekoncept som planeras att återkomma årligen i konsertsalen på Malmö Live. Rådande corona-omständigheter gör dock att premiärkonserten sänds helt kostnadsfritt på malmolive.se och sydsvenskan.se.

Du kanske också är intresserad av

Publicerad: 2021-09-06

Clara Schumann väcks till liv på Malmö Live about

Rolf Martinsson har i samarbete med sopran Lisa Larsson orkestrerat flera av Clara Schumanns sånger och resultatet får vi höra under en världspremiär på Malmö Live den 16 september. Här berättar de om projektet ”Hommage an Clara".

Läs mer about Clara Schumann väcks till liv på Malmö Live
Senast uppdaterat: 2021-06-07