Möt Jan och Kerstin, som abonnerar på en lördagsserie på Malmö Live

Kerstin gillar bilderna av böljande landskap som musiken av Nielsen och Stenhammar skapar.  Jan föredrar Wagner och Sibelius, och ser en direkt koppling till en annan genre han gärna lyssnar på - hårdrocken.

- Vi har hängt ihop sedan 15-årsåldern och våra vänner ser oss ibland som en person! Vi är lika på många sätt, men när det kommer till musik gillar vi olika. Men vi tycker båda om att överraskas och introduceras till något vi annars inte hade lyssnat på, säger Kerstin.

Kerstin och Jan kallar sig kulturella allätare och har som nyblivna pensionärer hittat ett recept för en bra lördag. Den börjar med Malmö SymfoniOrkester. Innan de intar sina platser i konsertsalen tar de gärna en fika och samtidigt lyssnar på när någon från orkestern ger en introduktion till konserten. En bra uppvärmning, lite utbildning och ett sätt att komma i rätt stämning.

- Redan när vi kommer hit finns det en positiv förväntan i luften. När vi sedan går här ifrån är vi både avkopplande och fyllda med energi, så som stretchingen efter ett gympapass kan kännas. Sedan kan man göra något annat på kvällen, säger Kerstin.

- Här sitter man, i en fantastisk sal i en fantastisk stad. Då tänker jag ofta på vilken tur vi har haft och hur mycket det finns att vara tacksam över. Den känslan kommer ofta över mig, säger Jan.

Som för många andra är ett abonnemang ett bra sätt att verkligen komma i väg på konsert.

- Ibland upptäcker man något som man vill gå på, och så visar det sig att konserten redan har varit eller så är biljetterna slut. Nu finns de inlagda i våra kalendrar och vi missar inget, säger Kerstin.

Vilken är då deras största konsertupplevelse? Självklart så finns det inte ett svar på den frågan, utan två.

- Förutom Wilmer X på Stortorget! Då skulle jag säga en av konserterna under Sibeliusfestivalen. Den både överraskade och slog an en sträng i mig, säger Jan.

- Jag har själv spelat en del av Carl Nielsen, så för mig var det stor igenkänning. Jag tycker också om när Malmö SymfoniOrkester samarbetar med andra musiker inom andra genrer, och hyllningskonserten till Marie Fredriksson var fantastisk.

 

KERSTIN & JAN SJÖBERG

Abonnemang: Lördagsserien

Favoritstycke: “När dimman lättar” av Carl Nielsen (Kerstin)

Lilla lördag är en konsertserie till paketpris på Malmö Live!

Veckans rekommendation

Upplevelser i världsklass utlovas: Stravinskijs brinnande Eldfågeln, Beethovens Ödessymfoni, Edvard Griegs Peer Gynt och Gustav Holst stora Planeterna! 

Genom konsertabonnemanget Lilla lördag får du 20% rabatt på fyra storslagna konserter ur programmet 2023-24 med Malmö SymfoniOrkester. Du får dessutom en rad andra förmåner.

Klicka här för att läsa mer!

Du kanske också är intresserad av

Infruset - Själens Skrubbsår av Malmö Live Konserthus och Geshgore tillsammans med bland annat Björn Dixgård och Malmö SymfoniOrkester
Publicerad: 2023-11-29

Publiksuccén Infruset med Björn Dixgård och Malmö SymfoniOrkester kommer till Dalhalla 2024 about

Musikföreställningen Infruset – Själens Skrubbsår – blev en succé när den uruppfördes på Malmö Live Konserthus. Med sju slutsålda föreställningar skapade den magi hos såväl publik som kritiker. Snart möter Infruset ny publik på Dalhalla, Rättvik.

Läs mer about Publiksuccén Infruset med Björn Dixgård och Malmö SymfoniOrkester kommer till Dalhalla 2024
Beethoven, målat porträtt
Publicerad: 2023-11-01

Den nye Beethoven about

Säsongen 2023-24 framför MSO tre centrala verk av Beethoven, alla komponerade under en relativ kort tidsperiod: 1803-1809. Här lade han inte bara grunden för en helt ny musikalisk epok, utan förändrade också synen på konstnärens roll i samhället.

Läs mer about Den nye Beethoven
Porträtt av Gabriel Fauré av John Singer Sargent
Publicerad: 2023-10-17

Ett requiem som flödar av ljus about

Den katolska dödsmässan har med sitt högtidliga innehåll haft en särskild dragningskraft på tonsättare genom tiderna. Men när Gabriel Fauré gav sig i kast med de urgamla latinska texterna tog han sig stora friheter, strök, lade till och arbetade om.

Läs mer about Ett requiem som flödar av ljus
Senast uppdaterat: 2023-05-02