Möt Jan och Kerstin, som abonnerar på en lördagsserie på Malmö Live

Kerstin gillar bilderna av böljande landskap som musiken av Nielsen och Stenhammar skapar.  Jan föredrar Wagner och Sibelius, och ser en direkt koppling till en annan genre han gärna lyssnar på - hårdrocken.

- Vi har hängt ihop sedan 15-årsåldern och våra vänner ser oss ibland som en person! Vi är lika på många sätt, men när det kommer till musik gillar vi olika. Men vi tycker båda om att överraskas och introduceras till något vi annars inte hade lyssnat på, säger Kerstin.

Kerstin och Jan kallar sig kulturella allätare och har som nyblivna pensionärer hittat ett recept för en bra lördag. Den börjar med Malmö SymfoniOrkester. Innan de intar sina platser i konsertsalen tar de gärna en fika och samtidigt lyssnar på när någon från orkestern ger en introduktion till konserten. En bra uppvärmning, lite utbildning och ett sätt att komma i rätt stämning.

- Redan när vi kommer hit finns det en positiv förväntan i luften. När vi sedan går här ifrån är vi både avkopplande och fyllda med energi, så som stretchingen efter ett gympapass kan kännas. Sedan kan man göra något annat på kvällen, säger Kerstin.

- Här sitter man, i en fantastisk sal i en fantastisk stad. Då tänker jag ofta på vilken tur vi har haft och hur mycket det finns att vara tacksam över. Den känslan kommer ofta över mig, säger Jan.

Som för många andra är ett abonnemang ett bra sätt att verkligen komma i väg på konsert.

- Ibland upptäcker man något som man vill gå på, och så visar det sig att konserten redan har varit eller så är biljetterna slut. Nu finns de inlagda i våra kalendrar och vi missar inget, säger Kerstin.

Vilken är då deras största konsertupplevelse? Självklart så finns det inte ett svar på den frågan, utan två.

- Förutom Wilmer X på Stortorget! Då skulle jag säga en av konserterna under Sibeliusfestivalen. Den både överraskade och slog an en sträng i mig, säger Jan.

- Jag har själv spelat en del av Carl Nielsen, så för mig var det stor igenkänning. Jag tycker också om när Malmö SymfoniOrkester samarbetar med andra musiker inom andra genrer, och hyllningskonserten till Marie Fredriksson var fantastisk.

 

KERSTIN & JAN SJÖBERG

Abonnemang: Lördagsserien

Favoritstycke: “När dimman lättar” av Carl Nielsen (Kerstin)

Veckans rekommendation

Upplevelser i världsklass utlovas: Stravinskijs brinnande Eldfågeln, Beethovens Ödessymfoni, Edvard Griegs Peer Gynt och Gustav Holst stora Planeterna! 

Genom konsertabonnemanget Lilla lördag får du 20% rabatt på fyra storslagna konserter ur programmet 2023-24 med Malmö SymfoniOrkester. Du får dessutom en rad andra förmåner.

Klicka här för att läsa mer!

Du kanske också är intresserad av

Publicerad: 2023-08-30

Vi firar Daniel Börtz 80 år! about

Under nästan sex decennier har Daniel Börtz varit en av landets mest omtalade och framgångsrika ton­sättare. 2023 fyller han 80, något Malmö SymfoniOrkester firar med två konserter. Läs om hans resa från uppväxtens Osby till landets stora scener.

Läs mer about Vi firar Daniel Börtz 80 år!
Publicerad: 2023-08-23

Den finaste utmärkelsen en spelman kan få about

Vi gratulerar Britt Forsströmson, förste violinist i Malmö SymfoniOrkester som vid årets riksspelstämma i Lund fick utmärkelsen Zornmärket i Guld. Motiveringen lyder ”för mästerligt och inspirerande spel av låtar från Blekinge”.

Läs mer about Den finaste utmärkelsen en spelman kan få
Publicerad: 2023-05-10

“När konserten börjar åker axlarna ner” about

Den perfekta platsen finns på övre parkett, lite till vänster på första raden. I alla fall om du frågar Marianne. Redan när Malmö Live byggdes var hon med i en testgrupp som fick sitta och lyssna från olika plaster när det var dags att prova ut akustiken i konsertsalen.

Läs mer about “När konserten börjar åker axlarna ner”
Senast uppdaterat: 2023-05-02