Meny
Fotoworkshop med 040 Live och Futuro Berg

Fotoworkshop med 040 Live och Futuro Berg

Malmö Live Konserthus ungdomsnätverk 040Live och fotografen Futuro Berg bjuder in unga i åldrarna 16-26 att skildra sina liv och sitt Malmö med hjälp av engångskameror.

Under fyra tillfällen i november (9/11, 14/11, 23/11 och 29/11) får deltagarna lära sig om fotografins betydelse och hantverk och att skildra sina egna liv med engångskameror. Efter fullbordad fotokurs har deltagarna möjlighet att ställa ut sina verk på en utställning efter årsskiftet. 

 

Malmöbaserade fotografen Futuro Berg som föreläser har tidigare uppmärksammats för skildringar av flyktingars tillvaro i franska Calais, där han också delade ut engångskameror för att låta huvudpersonerna själva visa sina egna perspektiv. Fokus i Futuros arbete ligger på bilder av människor som är osynliggjorda eller ofta skildras orättvist. Med som föreläsare kommer även Giuseppe Sannino som är verksam på Östra Grevie Folkhögskola. 

 

Intresserad? Ansök på den här sidan. 

 

Futuro Berg

Född och uppvuxen i Santiago, Chile. Tillbringade större delen av sitt vuxenliv genom att bo och arbeta i olika delar av Europa. För närvarande baserat i Malmö. 


Självlärd fotograf och filmskapare med en djup tro på den positiva kraften i bilder och deras makt för att öka medvetenheten. Han använder bilder som ett medel att dela och uttrycka idéerna om samhällsliv, integrerat med konst, migrationsfrågor, gatuliv, sociala organisationer och kollektivism. Fokus ligger på bilder av människor som normalt går osynliga eller inte rättvist representeras i medierna. Under de senaste åren har hans fokus varit på flyktingfrågor. Han har dokumenterat Calais flyktingläger 2017 i fyra månader och gav ut cirka 30 kameror. Som senare har förvandlats till ett internationellt flyktingprojekt som dokumenterar sina egna liv genom analog fotografering.

 

040 Live

040Live är Malmö Live Konserthus ungdomsnätverk som ska stärka ungas delaktighet och medverkan i programsättning och utövande av kultur på Malmö Live. Nätverket startade 2016 och är ett Ung Kraft-projekt med stöd av bland annat Region Skåne och företag som Skanska, Pwc, Sigeman&Co, Tepe och Swedbank.

Senast uppdaterad 2018-10-19

Läs också